StoryEditor
4 kantunaFOTO: RANO JUTROS IZ ZADRA PREVEZENI U ZAGREB

Obitelj stradale djevojke 22-godišnje Katarine Ražov donirala njezine organe

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2018. - 14:40

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je jutros u srijedu 1. kolovoza 2018. sa helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Božo Ražov, otac 22-godišnje Zadranke Katarine Ražov koja je preminula u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica teških ozlijeda zadobivenih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 22.20 u Murvici Donjoj izjavio je kako su odlučili spasiti drugu djecu.

"Odlučili smo donirati zdrave organe naše pokojne kćeri da spasimo drugu djecu" - rekao je kratko Božo Ražov

Akcija je započela jutros rano kada je najprije letačka posada poletjela sa letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava gdje je preuzela liječnički tim i nastavila dalje let prema Zemuniku.

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

„Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život i naravno cijela naša posada ispunjena je zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života“.

Uz bojnicu Radošević letačku posadu još su činili kopilot natporučnik Stjepan Previšić te tehničar letač satnik Stipe Kršinić dok je transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim.dr.sc. Robert Blažeković.

02. prosinac 2021 23:25