StoryEditorOCM
4 kantunaMINISTRICA MURGANIĆ I GRADONAČELNIK DUKIĆ O PREDAJI ZEMLJIŠTA DOMU ZA ODGOJ DJECE:

"Od miša je napravljen slon - razgovarali smo s Crničanima i tu neće biti nikakvih problema!

Piše P.O.
1. srpnja 2019. - 16:55
dukic_murganic1-010719

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić boravila je u ponedjeljak u Zadarskoj županiji gdje se najprije sastala s gradonačelnikom Paga Antom Fabijanićem, a potom i s prvom čovjekom Zadra Brankom Dukićem s kojim je ministrica održala zajedničku konferenciju za novinare

-Ministrici smo prezentirali sve naše socijalne mjere, u koje je uključeno i nadležno Ministarstvo. Radovi na Mocirama počinju ovog tjedna, to je ono što jednu našu dugogodišnju crnu točku ponovno izdiže na novu razinu. Vjerujem da će Mocire biti završene u predviđenom roku, a to znači novi ustroj i nove prostorije za socijalu i školstvo, čime ćemo se u našem gradu riješiti puno briga. Za popodnevnu smjenu u vrtićima Grad Zadar je dobio 14 milijuna kuna čime smo podigli razinu vrtića. Potpisali smo ugovor o zemljištu od 900 kvadrata u Crnom i predali ga Centru za socijalnu skrb. Tu će biti izgrađena jedna kuća s dva stana, na zadovoljstvo i Grada i Doma za odgoj djece, izjavio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

-Grad Zadar je primjer kako može uspješno funkcionirati i dobro surađivati lokalna uprava s državnom razinom, posebno s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj nam je da svaka naše sredina ima dovoljno kvalitetnu mrežu različitih socijalnih usluga i u tom pravcu su uspostavljeni naši kontakti, rekla je ministrica Murganić koja u Zadar stigla iz Paga.

-U Pagu radi podružnica zadarskog Centra za socijalnu skrb, a gradonačelnik Paga je predložio da će bivšu zgradu suda dati za rad Centra za socijalnu skrb, zajedno s nekim udrugama. Posebno je važno što bi se i adaptacija te zgrade financirala sredstvima Grada Paga. Problem je što naši centri za socijalnu skrb rade ili u nedovoljno kvdarata ili u derutnim prostorima, što nije dobro za građane koji u takvoj instituciji moraju imati dostojne uvjete za prijem, radnici uvjete za rad. Zadarski Centar ima dobre uvjete, ali nedostatnu kvadraturu, pa smo išli s trostrukom zamjenom da se u Dom za odgoj prenamijeni nekoliko katova za potrebe Centra za socijalnu skrb, zajedno s Obiteljskim centrom, a da u postojećem prostoru Centra za socijalnu skrb Dom za odgoj ima upravu i dodatne sadržaje u smislu radne okupacije djece, rekla je ministrica Murganić podsjećajući da će djeca koju se planira smjestiti u kući u Crnom biti pod stalnim nadzorom stručnjaka, što je praksa i u dva stana koja je Grad Zadar dobio od Ministarstva državne imovine i već ih koristi za smještaj djece.

Gradonačelnik Dukić je odgovorio i na novinarsko pitanje o stavu Mjesnog odbora Crno koji nije najbolje prihvatio izgradnju kuće u svom mjestu. Dukić smatra da je cijeli taj slučaj predimenzioniran jer je u javnost pogrešno izašlo kako se radi o nekakvoj velikoj građevini, pa se "od miša napravilo slona".

-Možda u početku sve to nije dobro iskomunicirano, ali obavili smo razgovore s predstavnicima Mjesnog odbora i mještanima i mislim da tu neće biti nikakvih problema, rekao je Dukić.

 

26. travanj 2024 07:46