StoryEditorOCM
4 kantunaČEKA SE PISANI OTPRAVAK

Odluka o Daruvarcu kroz nekoliko dana!

Piše B.S.
28. svibnja 2019. - 16:40
darko_daruvarac5-310319

Hoće li se petogodišnja zatvorska kazna koja je Darku Kovačeviću Daruvarcu dosuđena u Zadru zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke potvrditi, ukinuti ili preinačiti, bit će službeno poznato kroz nekoliko dana, iako je sjednica Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu na kojoj se o tome odlučivalo završena u utorak.

“Odluka koja je donesena bit će poznata kada sudac izvjestitelj njezin pisani otpravak napiše i dostavi strankama u postupku. Dakle kroz nekoliko dana - rekao je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu nakon sjednice koja je bila zatvorena za javnost.

Darko Kovačević Daruvarac u utorak nije došao na ročište, a njegov odvjetnik Boris Radman nakon sjednice je izjavio da očekuje neovisnu, zakonitu i profesionalnu odluku, te da vjeruje u pozitivan ishod odluke suda.

Nakon nepravomoćne presude zadarskog suda napisao je žalbu na 250 stranica smatrajući da je izrečena kazna drastična. U žalbi prvenstveno ističe kako je presuda na Općinskom sudu u Zadru donesena nepravično - pod pritiskom javnosti.

Za premlaćivanje, odnosno nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju 18-godišnjakinji nepravomoćno je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu i deset mjeseci za prijetnju, za što je odmjerena jedinstvena i maksimalna kazna od pet godina zatvora.

23. travanj 2024 23:20