StoryEditorOCM
4 kantunaKAKO SE GRAD UPISAO NA DVORIŠTA GRAĐANA BELAFUŽE

Odluku je potpisao gradonačelnik Dukić, a sud presudio da on za to nije nadležan. Dragić: Zašto ste mu podvalili takav dokument?!

6. rujna 2018. - 17:25
vela_gospa20-150816

Gradska uprava bi trebala funkcionirati kao javni servis i biti na usluzi građanima, ali, sređujući nerazvrstane ceste na svom području, zadarska gradska uprava je nekim građanima Belafuže otela dio zemljišta koji nema nikakve veze s cestama. Neki su građani ostali bez dvorišta, jer se Grad Zadar uknjižio kao vlasnik, upozorila je gradska vijećnica Irena Dragić (SDP).

- Zato je došlo i do sudskog spora, a sada je stigla i presuda po kojoj je odluka gradonačelnika Branka Dukića o knjiženju tog zemljišta bila nezakonita jer gradonačelnik takvu odluku nije nadležan donijeti. A donio ju je on, a ne Gradsko vijeće. Zanima me kako ćete obeštetiti građane koje ste nezakonito oštetili, pitala je Dragić.

Dogradonačelnica Jagoda Surać je izjavila kako je točno da je gradonačelnik "nenadležno tijelo" donošenje odluke o nerazvrstanim cestama, ali su iz gradske uprave zbog takve presude podnijeli ustavnu tužbu.

- Po Zakonu o cestama dovoljan je geodetski elaborat da bi se moglo obaviti knjiženje, pa se knjiženje Grada Zadra ne može osporiti, rekla jeSurać.

- Pa što se to sada rekli?! Da je gradonačelnik nenadležan i nije trebao potpisati takvu odluku?! Pa zašto ste mu onda podvalili taj dokument, zašto ste ga doveli u tu situaciju da knjižite i nešto što uopće nema veze s nerazvrstanim cestama, rekla je potom Irena Dragić.

Dogradonačelnica Surać je kazala kako su su takve odluke donosile i ranije, te da su, po Zakonu o cestama, nerazvrstane ceste po presumpciji vlasništvo jedinica lokalne samouprave.

03. svibanj 2024 06:39