StoryEditorOCM
4 kantunaSLUČAJ GNJURAC

Oglasila se udruga za divlje životinje: ‘Turisti i lokalci su danima maltretirali pticu!‘

Piše JL
17. kolovoza 2021. - 19:43

Nakon objave priče o gnjurcu koji je napao četvero ljudi, oglasila se i udruga za divlje životinje AWAP. U priopćenju kojeg su objavili na službenoj stranici na Facebooku napisali su kako su dobro upoznati sa slučajem.

- Naravno da su turisti u kombinaciji s lokalcima maltretirali pticu i to danima. Konkretno ti Talijani su ga i lovili u mrežu. Kada je ptica konačno odreagirala onda su krenule ubilačke ideje. Zahvaljujući nekolicini ljudi koji godinama ljetuju u mjestu uspjeli su aktivirati Upravu za zaštitu prirode i velikim osobnim angažmanom gospodina Perića pticu je jučer ulovio vatrogasac i navodno pustio u Brguljama. Nakon cjelodnevnog pritiska da se pticu izmjesti i spasi joj se život. Na otocima općenito caruje jedan primitivan i okrutan odnos i prema domaćim i divljim životinjama. Više od mačaka vole štakore koji im caruju po gradićima. Što i prenose na djecu.

Ako se među njima i nađe pokoja dobra duša koja brine o životinjama, izvrgnu ju ruglu i prave im probleme i svinjarije.

Uglavnom im se turisti brinu o životinjama, a postupci zgražavaju, pa to i prenose po svijetu, dakako. Često nam i ozlijeđene divlje životinje dovoze stranci koji su na ljetovanju - stoji u njihovoj objavi.

29. travanj 2024 01:27