StoryEditorOCM
4 kantunaNA KOLEGIJU ŽUPANA O POSLOVANJU ZDRAVSTVENIH USTANOVA

Opća bolnica godinu završila sa dva milijuna kuna plusa!

Piše AVŠ
9. svibnja 2018. - 20:20
Opća bolnica Zadar

Poslovanju ustanova u vlasništvu Zadarske županije bilo je u srijedu posvećeno većinu vremena na kolegiju župana Božidara Longina. Najvažnija je vijest da je najveća ustanova na zadarskom području, Opća bolnica, prošlu godinu završila s dva milijuna kuna u plusu, a rezultat poslovanja bio bi i bolji danije bilo neplaniranih troškova na koje se nije moglo utjecati i da je HZZO platio sve što je napravljeno.

- Mi smo HZZO-u lani fakturirali 34 milijuna kuna više nego su nam priznali i platili. Posebno je zanimljivo da je više od 90 posto tih računa izdano ljudima izvan naše županije, što pokazuje da i oni prepoznaju rad i kvalitetu naše bolnice, kazao je zamjenik ravnatelja, dr. Edi Karuc.

Poliklinika je u fazi završetka, čeka se dozvola za rad koju treba izdati posebno povjerenstvo Ministarstva zdravstva kako bi pet odjela, koji su već opremljeni, mogli početi s radom. Dobre rezulate poslovanja imao je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć gdje je 2017. završena u plusu od 4,9 milijuna kuna, a turističku sezonu dočekuju sa liječnicima na svim punktovima, što je odlična vijest.

Preseljenje u Polikliniku čeka i Zavod za javno zdravstvo, koji je također pozitivno poslovao, a vrlo brzo bit će raspisan javni natječaj za prodaju njihove sadašnje zgrade na Kolovarama. Jedina ustanova koja je imala minus u poslovanju je Psihijatrijska bolnica na Ugljanu i to 2,8 milijuna kuna koji su posljedica lošeg odnosa HZZO prema specijalnim bolnicama, pa tako i ugljanskoj, gdje se u zadnjih devet godina paušal samo smanjuje, a troškovi rastu. Uz to, 10,5 milijuna kuna fakuturiranih računa, HZZO im uopće nije platio.

Preko udruge poslodavaca u zdravstvu pokušavamo utjecati na HZZO jer je specijalim bolnicama ovakva situacija postala neizdrživa- kazao je ravnatelj bolnice, dr. Mladen Mavar.

CRNO BRDO NEĆE U GAŽENICU
"Materijal sa Crnog brda neće se koristiti za nasipavanje Gaženice- demantirao je jučer župan Božidar Longin informacije koje su se pojavile prije nekoliko dana.
- To nije istina. Mi smo poduzeli jako puno aktivnosti oko tog problema iako uopće nije pod našom ingerencijom. Ali, već smo imali nekoliko sastanaka, da pokušamo utjecati da se problem što prije riješi- kazao je župan.
09. lipanj 2023 00:43