StoryEditorOCM
4 kantunaUVIJEK ISTO

Opet počele noćne utrke nabrijanih auta po Bulevaru? Povratkom proljeća, vratili se i gradski gaseri. Prometna policija: Pojačavamo nadzor!

Piše M.K.
24. svibnja 2023. - 21:50

Dolaskom proljeća, opet su počela noćna natjeravanja automobila na potezu od Bulevara (Ulice Ante Starčevića) do Jadranske magistrale i okolnih ulica.

Stanari tih kvartova mogu posvjedočiti kako se skoro svake noći, od 23 sata do 2 ili 3 sata ujutro, čuje startanje očigledno nabrijanih automobila, škripa kočnica, okretanja vozila pod ručom, proklizavanje kotača i ostali načini obijesne vožnje, koja osim što remeti javni red i noćni mir građana, opasno narušava i sigurnost prometa.

S obzirom koliko traju nabrijavanja vozila po Bulevaru - a očigledno traju po dva ili tri sata pa čak i duže - moguće je da se opet radi o ilegalnim utrkama o čemu smo pisali prošlih godina. Ništa se od tada nije promijenilo, osim što je način ponašanja tih "vozača" postao sve bezobzirniji. Evo što o tome kažu u PU zadarskoj:

- U proteklom vremenskom periodu policija nema evidentirane dojave građana o kršenju prometnih propisa koje navodite na području Bulevara, a sukladno zaprimljenim saznanjima, prometna policija će na navedenom području u narednom periodu intenzivirati provođenje svojih preventivnih te represivnih aktivnosti.

Naglašavamo kako policija reagira na svaku zaprimljenu dojavu slanjem policijske ophodnje, a isto tako radi smanjenja broja prometnih nesreća, na prometnicama svakodnevno provodimo aktivnosti nadzora brzine, te prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjujemo sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

U dane vikenda poduzimaju se i intenzivnije i pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), a policija svakodnevno putem objava i u suradnji s medijima upozorava građane o potrebi poštivanja prometnih propisa, a unatoč brojnim upozorenjima u prometu se evidentiraju vozači koji grubo krše prometne propise - stoji u odgovoru PU zadarske.

25. travanj 2024 05:26