StoryEditorOCM
4 kantunaBOK(S)MEĆ(E)

Osniva se boksački savez Grada Zadra, a predsjednik želi biti direktor tvrtke za gospodarenje otpadom Zadarske županije - Dino Perović!

Piše B.S.
23. svibnja 2022. - 22:08

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odobrilo je direktoru trgovačkog društva Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije Dinu Peroviću buduću funkciju predsjednika boksačkog saveza grada Zadra.

Kako je riječ o o budućoj sportskoj udruzi, odnosno boksačkom savezu Zadra, kojeg bi tek trebao osnovati Grad Zadar, Perović je još u veljači putem svog odvjetnika Josipa Bašića tražio mišljenje Povjerenstva može li istovremeno obavljati obje funkcije jer Zadarska županija, Grad Zadar i Grad Benkovac imaju većinski udio u trgovačkom društvu EKO d.o.o.

Povjerenstvo mu je 'dalo dozvolu' uz napomenu kako nema pravo na naknadu ili primanje dara vezano za navedenu funkciju, osim prava na naknadu putnih i drugih opravdanih troškova.

- Sukladno članku 18. stavku 5. Zakona o spriječavanju sukoba interesa (ZSSI), obveznik Dino Perović, može za vrijeme obnašanja dužnosti direktora trgovačkog društva EKO d.o.o. obavljati funkciju predsjednika sportske udruge koja će se osnovati u okviru prava da bude članom upravnih i nadzornih tijela najviše dviju neprofitnih udruga, pri čemu je dužan isto navesti u imovinskoj kartici, no nema pravo na naknadu ili primanje dara vezano za navedenu funkciju, osim prava na naknadu putnih i drugih opravdanih troškova. Obveznik je dužan navesti podatak o obavljanju funkcije u udruzi u godišnjoj imovinskoj kartici koju će podnijeti Povjerenstvu u sastavu Nataše Novaković, kao predsjednice Povjerenstva, te Tončice Božić, Davorina Ivanjeka, Aleksandre Jozić-Ileković i Tatijane Vučetić kao članova Povjerenstva,

Uvidom u registar Trgovačkog suda u Zadru utvrđeno je, naime, da je Perović upisan kao direktor trgovačkog društva EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, čiji su osnivači Zadarska županija, Grad Benkovac i Grad Zadar, te je isti stoga obveznik Zakona o spriječavanju sukoba interesa (ZSSI).

Člankom 18. stavkom 5. ZSSI-a propisano je da obveznici mogu biti članovi upravnih i nadzornih tijela najviše dviju neprofitnih udruga i zaklada, ali bez prava na naknadu ili primanje dara u toj ulozi, osim prava na naknadu putnih i drugih o pravdanih troškova.

- Sukladno odredbama članka 16. Zakona o udrugama („Narodne novine“, 74/14., 70/17. i 98/19.) broj članovi upravljaju udrugom neposredno ili putem svojih izabranih predstavnika u tijelima udruge na način propisan statutom, pri čemu je skupština najviše tijelo udruge, a statutom udruge se, osim skupštine, mogu utvrditi upravna (izvršna), nadzorna i druga tijela udruge-navodi se u mišljenju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

04. svibanj 2024 04:23