StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: UNUTAR ŠC "FRANKO LISICA" IZGRAĐEN I POLIGON ZA VAŠE LJUBIMCE

Otvoren prvi park za pse u Zadru, u planu i drugi!

15. listopada 2018. - 22:27
igraliste_za_pse5-151018

Nakon dugogodišnjeg iščekivanja i apeliranja i građana i turista s kućnim ljubimcima, Zadar je dobio svoju prvu, službenu "dog friendly" javnu površinu s adekvatnim sadržajima za pse. Riječ je o već postojećem parku unutar ŠC-a "Franko Lisica" na Voštarnici, omeđenom prostoru od otprilike 2200 četvornih metara koji će sada kada je uređen zasigurno privući vlasnike četveronožnih ljubimaca u još većem broju.

U parku je lijepa novost poligon za pse, tunel za provlačenje, nekoliko stupića za slalom, prepone, rampa i klupice. Dio parka je popločen, na drugom je dijelu uredno održavana trava.

- Promjene nisu velike, ali su nabolje; park je funkcionalniji, sviđa nam se kako je ograđen, sve pohvale za ulazna vrata. Potrebna je još špina s vodom i to je to - kazale su nam zadovoljne vlasnice pasa Hunta i Nike, koje smo tamo zatekli u igri. U novom-starom, sada "dog friendly" parku djelatnici "Vodovoda" će već ovoga tjedna postaviti novi priključak za vodu, a ugovoreni izvođač "Marex" će postaviti tuš.

- Neće biti potrebe da komunalni redari obilaze park jer su korisnici savjesni vlasnici kućnih ljubimaca koji će se o njemu brinuti pažnjom dobrog domaćina. Djelatnici "Čistoće" i "Nasada" skrbit će o parku iz domene svojih djelatnosti, kazao nam je pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela. On je prije otprilike dva mjeseca najavio realizaciju ovog gradskog projekta, u kratkom roku je park oplemenjen novim sadržajima, a u planu je otvaranje i drugog parka za pse unutar ŠC-a "Višnjik".

- Upravo smo zaprimili idejni projekt za koji ćemo zatražiti suglasnost ŠC-a "Višnjik", nakon čega krećemo s radovima. Otvorenje se planira tekuće godine, najavljuje pročelnik Dujela. Tako će Zadar konačno pružiti mogućnost vlasnicima kućnih ljubimaca da se organizirano, na više javnih površina u gradu, druže sa svojim ljubimcima.

17. travanj 2024 21:25