StoryEditorOCM
4 kantunaNIŠTA NIJE POMOGLO

Ovog vikenda održan je festival na plaži Zrće. Unatoč svim mjerama i zabranama, u prepunom klubu bio je čovjek na čovjeku. Evo i dokaza...

Piše A. Vučetić Škrbić
25. kolovoza 2020. - 11:22

Unatoč svim mjerama, upozorenjima i zabranama, prošlog vikenda na plaži Zrće održan je Awake festival koji je u nedjelju navečer završio koncertom velike DJ zvijezde Paula van Dyka. Iako je Grad Novalja još početkom ljeta zabranio sve festivale zbog velikog rizika širenja zaraze na takvim okupljanima, ovaj festival ipak je održan, o čemu svjedoče i snimke koje smo dobili s lica mjesta – u prepunom klubu partija "čovjek na čovjeku".

– Nažalost, istina je. Iza organizacije svih ovih partija na kojima se krše mjere, pa tako i ovog festivala, stoji klub "Noa" koji se jedini nalazi s kolanjske strane plaže Zrće i nad kojim mi nemamo nikakvih ingerencija. To je klub koji je ilegalan, koji se po nikakvim hrvatskim zakonima ne može legalizirati na pomorskom dobru i ovo što rade cijelo ljeto je krajnje nekorektno jer bacaju mrlju na svih nas. Razlika između svih ranijih događanja koja su organizirali sami i ovog festivala je asistencija koju im je pružio "Kalypso", klub s naše strane plaže Zrće, i to, navodno, zbog vanjske terase kako bi imali dovoljno prostora.

Međutim, njihovi razlozi uopće nisu bitni, negativni PR koji su nam ovime napravili je ogromna šteta Novalji kao destinaciji, koja od početka poduzima sve baš kako ovakvih događanja ne bi bilo – rekao nam je jučer Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, čiji je Stožer civilne zaštite još krajem lipnja, upravo zbog pandemijskih mjera i novog vala korone, zabranio organizaciju svih festivala i događanja u klubovima na Zrću.

Patrolirala je po plaži cijelo ljeto i Civilna zaštita, pojačana ekipom iz Gospića i policijom, ali ovaj parti na kraju sezone očito nisu uspjeli zaustaviti.

– Kada smo čuli da planiraju taj festival, obavijestili smo sve koji to moraju znati. I policiju i Stožer. Državni inspektorat proveo je nekakvu kontrolu, ali sve je prošlo kao da se ništa nije dogodilo. Borimo se koliko možemo, ali očito uzalud- poručuje Dabo. 

19. travanj 2024 02:33