StoryEditorOCM
4 kantunaZAVOD ZA HITNU MEDICINU BOGATIJI ZA ČETIRI VOZILA

Pag, Posedarje i Benkovac dobivaju nova kola hitne pomoći, nabavljena i dva mehanička reanimatora

Piše I.I.
17. prosinca 2018. - 20:40
hitna4-171218

Zavod za hitnu medicinu je u ovo predblagdansko vrijeme postao bogatiji za čak četiri nova vozila ukupne vrijednosti skoro dva milijuna kuna. U nabavci triju vozila za hitnu medicinu te jednim vozilom za sanitetski prijevoz osoba s invaliditetom sudjelovala je i Zadarska županija s 270 tisuća kuna decentraliziranih sredstava.

- Naša županija je vrlo specifična po konfiguraciji, a nije baš ni mala. Ono što je najvažnije jest da uvijek imamo dobra i kvalitetna vozila koja će unesrećene i bolesnike na vrijeme dovesti do bolnice ili tamo gdje je potrebno. U vrijeme darivanja neka i ovo bude jedan od poklona, a ja bih svim vozačima zaželio da vozila budu što manje u upotrebi jer to znači manje unesrećenih i bolesnih ljudi, kazao je župan Božidar Longin koji se i sam uvjerio u kvalitetu automobila, ali i rad rotacije na vozilima hitne pomoći.

Ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Predrag Orlović istaknuo je kako će tri nova vozila ići u ispostave Pag, Posedarje i Benkovac jer su te službe iskazale najveću potrebu za novim vozilima.

- Županija je sudjelovala u kupnji vozila, ali treba istaknuti da je ukupna vrijednost za svu opremu koju je Županija ove godine dala oko 500 tisuća kuna jer su nabavljena i dva mehanička reanimatora, kazao je ravnatelj Orlović nadajući se kako će nova vozila marke Volkswagen već ovaj tjedan biti na terenu.

- Nama je vozni park osnovno sredstvo rada i on se svake godine mora obnavljati. Sada s vozilima iz sanitetskog prijevoza imamo preko 70 automobila, a u postupku smo nabave novih 11 vozila za sanitet, kazao je ravnatelj Orlović.

Župan Longin i ravnatelj Orlović okupljenima su predstavili i buduću zgradu Zavoda za hitnu medicinu u Ninu vrijednosti 4.45 milijuna kuna s PDV-om, a početak njene izgradnje očekuje se već u siječnju iduće godine.

- Zgrada će biti površine 400 kvadrata, a 200 kvadrata radnog prostora u prizemlju služit će djelatnicima za rad, dok će se na prvom katu napraviti tri stana za smještaj šest liječnika. Nadamo se kako ćemo na ovaj način u sezoni privući mlade liječnike, rekao je Olrović napominjući kako će se u novoj zgradi nalaziti i edukacijski centar gdje će se u budućnosti održavati sve edukacije i tečajevi koje Zavod provodi, a za koje se godišnje osiguravaju sredstva u vrijednosti od 200 tisuća kuna.

Župan Longin je istaknuo kako se broj stanovnika za vrijeme sezone u Ninu višestruko poveća te kako će izgradnja nove zgrade uvelike rasteretiti obujam posla, jer će u nju dolaziti ljudi iz Nina, Zatona, Vrsi te Privlake.

03. svibanj 2024 10:04