StoryEditorOCM
4 kantunaU CENTRU OLIBA

Pao je telefonski stup. Za mjesec dana, usred prepiske s HT-om, padne i drugi! Prvi stup je pao prije - devet mjeseci, a prepiska još traje...

Piše P. O.
8. svibnja 2023. - 14:05

Ma koliko izgledalo opasno, nije nepremostiv problem kada vam se u blizini kuće nagne jedan od starih telefonskih stupova zahvaljujući kojem ste „spojeni sa svijetom”. Mislite, telefon mi radi, nazvat ću ljude iz Hrvatskog telekoma odgovorne za ovakve slučajeve i u nekoliko narednih dana problem će biti riješen.

Ni ne slutite koliko ste naivni.

Nazovete jedan od onih besplatnih telefona 0800... i onda danima nazivate, oni vas uredno prespajaju tražeći nadležne, još urednije obećavaju da će sve ubrzo biti riješeno jer će njihovi radnici izaći na teren, a usput se zgražaju nad slikom nagnutog stupa.

I stvarno: dolaze neki radnici HT-a, gledaju telefonski stup nagnut na bor, imaju razumijevanja za to što više ne smijete u svoj povrtnjak jer, eto, stup i kabel su točno iznad njega. Pa odu.

I tako nekoliko puta.

image

Telefonski stupovi na Olibu i dalje čekaju radnike HT-a

Snimio čitatelj

A onda – mjesec dana kasnije padne i drugi telefonski stup! Ovog puta do kraja, na zemlju! Sada je sve postalo još opasnije, pa opet krenete nazivati „odgovorne” iz Hrvatskog telekoma i nastavite se okretati na tom telefonskom ringišpilu. „Da, da”, „dolazimo sigurno”, „znamo za vaš problem”...

-Znaju oni sve, ali ništa ne poduzimaju! Kao da računaju da je ovo ionako otok s malim brojem stanovnika i potrošača impulsa, pa nije neki hitan slučaj. Nebrojeno puta sam zvao i slao dopise i ništa, žali se Marko, strani državljani i vlasnik kuće u centru Oliba oko koje telefonski stupovi Hrvatskog telekoma padaju kao zrele kruške i nitko ih ne diže.

- Trebali su mi unuci doći, ali kako ću ih dovesti ispod stupa, djeca skaču uokolo i igraju se, već se ljuti Marko.

Kako priča o palim stupovima ide kraju, njegovo raspoloženje postaje sve gore.

- Znate li kada je pao prvi stup?! Prije devet mjeseci! Devet mjeseci!? Zar stvarno toliko treba da netko iz Zadra dođe i riješi problem? Danas je ponedjeljak, uspjeli smo razgovarati s čovjekom iz Zadra i on nam kaže da su radnici bili na Olibu u petak. Nitko od susjeda nije vidio nikakve radnike, a stupovi su i dalje tamo gdje su i bili. Devet mjeseci je prošlo, možda im treba barem godinu dana, ljutito prognozira vlasnik kuće u centru Oliba.

07. svibanj 2024 17:10