StoryEditorOCM
4 kantunaDA LI JE KSENIJA GREGOV, NEZAVISNA VIJEĆNICA U SKUPŠTINI ZADARSKE ŽUPANIJE – VIDOVITA?

Pet dana prije izbora ravnatelja škole javno je rekla tko će biti izabran, i to zato što ima stranačku iskaznicu HDZ-a! „Cijela škola bila je za dosadašnju ravnateljicu, ali politika je jača od svega!“

Piše L.Burčul
7. studenog 2019. - 23:02
Ksenija Gregov

Možda je Ksenija Gregov, nezavisna vijećnica u skupštini Zadarske županije – vidovita?

Kako drugačije objasniti da je ona pet dana prije izbora ravnatelja škole u Neviđanima javno najavila tko će od kandidata biti izabran? To je za govornicom u Skupštini učinila 31. listopada, na sjednici Županijske skupštine, a Školski odbor OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima na otoku Pašmanu sastao se u ponedjeljak, 4. studenog. Nije izabrana dotadašnja ravnateljica Natasha Kraljev, kojoj je istekao mandat i koja se kandidirala za još jedan, već drugi kandidat, Ivan Hrabrov.

- Da nije to možda zato što je Natasha Kraljev u SDP-u? – pitala je pet dana prije sa govornice u Skupštini Ksenija Gregov HDZ-ovog župana Božidara Longina.

Župan je vijećnici odgovorio da je točno da od sedam članova Školskog odbora Županija daje tri, kao vanjska člana, a da za ostalo ne zna, te da će joj odgovoriti pismeno kada konzultira resornog županijskog pročelnika Ivana Šimunića.

Konzultirao ili ne, pet dana nakon razgovora u Skupštini, u Neviđanima je donesena odluka: četiri člana Školskog odbora biraju novog ravnatelja, HDZ-ovog Ivana Hrabrova, troje članova odbora je protiv.

Dotadašnju ravnateljicu Natashu Kraljev podržala su dva člana Odbora koja dolaze iz Učiteljskog vijeća (podržalo ju je 18 od 19 učitelja), te treći član koji također predstavlja školu, točnije Skup radnika. Drugim riječima, politika je bila za Hrabrova a struka za Kraljev, jer su Hrabrova podržala 4 člana Školskog odbora od kojih je jedan načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić (HDZ), njegov zamjenik Andro Magić i pročelnica Ana Benić. Četvrti glas je stigao iz Vijeća roditelja, što je vijećnica Gregov na Skupštini opširno najavljivala.

- Cijelo mjesto je na nogama, što je ovo? Ovo je jedan kupus, ovo je sve blesavo, svi su poludjeli. Bila su dva kandidata, dosadašnja ravnateljica imala je lošiji program, inače je loše radila, dva puta joj je dolazila prosvjetna inspekcija. Glasali smo za drugog čovjeka jer škola nije radila kako treba. Gospođa Kraljev nije smijenjena, njoj je istekao mandat i nije ponovno izabrana. A to što o tome u Skupštini govori njezina prijateljica Ksenija Gregov, to je bio čisti pritisak na članove Školskog odbora uoči izbora – kazao nam je načelnik Općine Pašman i član Školskog odbora Krešimir Ćosić.

- On tako govori, jer može – komentirala je vijećnica Gregov.

- Uhljebljivanje HDZ-ovih ljudi iz Preka, odakle nam dolazi novi ravnatelj, već svima upada u oči. On, Ivan Hrabrov, do sada je radio u školi u Lišanima Ostrovičkim. Nije li ljepše zbrinuti ga da za 15 minuta stigne iz Preka u Neviđane i tamo bude ravnatelj škole, a ne da svaki dan plovi i vozi se u školu na granici županije da bi predavao povijest? Nitko nije budala – ustvrdila je vijećnica Gregov, dodajući da je „doslovno cijela škola bila za dosadašnju ravnateljicu, svi zaposlenici, jer je odlično radila svoj posao.“ Također je rekla da načelnik Ćosić odavno u toj školi želi „svog stranačkog čovjeka“, zbog čega je sa „svojim ljudima“ i ušao u Školski odbor kako bi mogao manipulirati. Bilo je tu i pritisaka, tvrdi Gregov.

Ravnateljica na odlasku Natasha Kraljev neraspoloženo nam je rekla da se tu ništa ne može. Objasnila je kako je tekla procedura i sada se čeka da novoizabranog ravnatelja potvrdi ministrica Blaženka Divjak.

Kraljev nam je potvrdila i da je članica SDP-a. Nije, kaže, bila aktivna u stranci za vrijeme trajanja mandata ravnateljice, no članica je te stranke. Prema mišljenju mnogih roditelja (i nastavnika) u mjestu, nema dvojbe da joj je i prosvjetna inspekcija bila „namještena“, te da je HDZ jednostavno na to mjesto htio zaposliti Hrabrova. Stvar riješena, potvrdi li ovaj izbor i ministrica Divjak.

16. travanj 2024 14:21