StoryEditorOCM
4 kantunaAPEL ZA POMOĆ

Petra iz Starigrada ima samo 15 godina. Doživjela je moždani udar zbog kojega ponovno uči hodati i govoriti. Pomozite joj da se vrati normalnom životu

Piše Zadarski.hr
20. studenog 2021. - 10:07
 Petra Adžić iz Starigrada ima samo 15. godina. Ta mlada djevojka 19. lipnja doživjela jedan oblik moždanog udara uslijed prsnuća urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga te je hitno prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb.
 
Njezini brat i sestra, Frane i Antonia, uputili su javni apel za pomoć. 
 
"Rečeno nam je da su joj šanse za život nikakve te joj je nakon tri operacije i boravka na odjelima intenzivnog liječenja i neuropedijatrije, uspostavljena dijagnoza spastične tetraplegije (potpune oduzetosti) i afazije (odsutstvo govora). Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama, Petra se ponovno počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju. Njen boravak u Krapinskim toplicama se bliži kraju te smo u fazi pregovora s Poliklinikom Glavić u Zagrebu koja bi je, nadamo se, nakon nove godine, primila na robotsku neurorehabilitaciju- kažu Petrini najbliži
 
Međutim,  cijena samo jednog terapijskog ciklusa, ovisno o vrsti vježbi koje se budu provodile, kreće se između 15 i 20 000 eura.
 
"Ovim putem želim od srca zahvaliti u ime cijele obitelji na svoj potpori, lijepim i ohrabrujućim riječima, kao i financijskim sredstvima koja smo primili u proteklih pet mjeseci. Nisam mislio da ću se ikad naći u ovoj situaciji, al ovim putem vas molim da podijelite ovaj post i broj računa na koji ćemo pokušati skupiti nešto novca da pružimo našem borcu sve što zaslužuje i da se što prije vrati svom uobičajenom životu- kaže brat Frane. 
 
Uplatit se može na ime Petra Adžić, broj računa: HR5924070003238110221, otvoren u OTP banci.
Devizni račun : HR5924070003238110221 BIC (Swift) kod : OTPVHR2X.
 
 
03. svibanj 2024 12:40