StoryEditorOCM
4 kantunaU DRUGOM PLANU

Petrčanci se bune na rad Turističke zajednice: "Bolje da nema događaja nego da imamo ovaj bijedni zabavni program"

Piše I. I.
4. srpnja 2024. - 20:10

Je li Turistička zajednica grada Zadra stavila Petrčane u "drugi plan" kada su u pitanju ljetne manifestacije ? Tog su mišljena pojedini mještani Petrčana koji su novinarskim redakcijama u Zadru poslali pismo u kojem izražavaju svoje negativno mišljenje povodom događaja koji će se odvijati tijekom turističke sezone.

- Živim u Petrčanima i već godinama sudjelujemo u raznim organizacijama za ljetnu sezonu, odnosno u događajima koji se održavaju na području mjesta Petrčane. Svake godine je to bio onako solidan jedan program gdje je svatko za sebe našao neku zabavu, napisao je mještanin Petrčana čiji su podaci poznati redakciji koji dodaje kako ove godine mještani nisu dobili nikakve informacije od turističke zajednice niti obavijesti hoće li se događati nekakvi koncerti ili bilo kakav zabavni program.

- Kako se uvijek dogovorimo pa prilikom tih koncerata organiziramo nekakvo piće i hranu naravno domaću da ponudimo gostima koji ljetuju u Petrčanima. Naravno da smo krenuli istraživati što bi moglo biti ponuđeno od koncerata u Petrčanima. Prije nego nabrojim sve izvođače, osvrnut ću se na financijsku pomoć turističke zajednice grada Zadra koja svake godine subvencionira neke čudne strane organizacije u svrhu promocije „zadarskog turizma“, napisao je Petrčanac dodajući kako mještani "od nekih čudnih festivala nemaju koristi nikakve". U tekstu je naveo popis zabavnog programa kojeg je turistička zajednica donijela, kako tvrdi, "sama bez nas koji živimo u Petrčanima, a misle da će sa ovim programom zadovoljiti potrebe zabave u Petrčanima".

U Petrčanima će se tako, ove turističke sezone održati: Zumba party, Klapa Munita, Duo spectar, Swingers band, Zumba party, Rockatansky band, Klapa Leut, 023 Trio, Kud sveti Donat, Dani Sun, Klapa Kontrada, Klapa Rišpet, Klapa Puntamika, Canzona šansona, Nera Gojanović, Zumba party, Giuliano, Kud sveti Donat, Grupa Vista, Zumba party i Pacific bullets.

- Sami možete vidjeti da ni jedan koncert nekog zvučnog imena sa estrade nema, novac TZ Zadar se baca na kojekakve sportske festivale koji nitko ne želi u gradu osim onih koji imaju neku korist. Ovim putem vas želimo obavijestit da ne radite od Petrčana nepoželjnu destinaciju, da iako imamo više hotela nego Zadar i apartmana zaslužujemo barem malo kvalitetniji zabavni program. Bivši direktor Mario Paleka je po zanimanju profesor tjelesnog i nismo od njega očekivali neki napredak u tom dijelu, ali nova direktorica ima nekog iskustva i bavi se turizmom pa je pitajte dali jedno mjesto odnosno kvart u gradu Zadru zaslužuje imati ZUMBA PARTY-e pet puta u liti kad je najveća špica gostiju, napisao je mještanin Petrčana, a svoje pismo zaključio s porukom upućenoj Turističkoj zajednici grada Zadra.

- Ubuduće nemoj te ništa planirati, jer bolje da nemamo zabavu nego da imamo ovaj bjedni zabavni program u mjestu kojem se najviše priljeva turistička pristojba.

Direktoricu Turističke zajednice Grada Zadra, Ivu Bencun, upitali smo na temelju čega je kreiran program događanja za Patrčane.

- Program za Petrčane smo kreirali na temelju prijašnjih programa, ali naravno da se oslanjamo na tamošnje stanovništvo. Kao što znate, nemamo mjesne odbore, ali surađujemo s ljudima koji su donedavno bili u mjesnim odborima i koji i dalje imaju volje za komunikacijom, govori direktorica Bencun naglašavajući kako su se prilikom izrade programa konzultirali s mještanima koji su izjavili kako je prošlogodišnji program bio zadovoljavajući i kako su istim putem nastavili.

Kazala je i kako je upoznata s mailom koji joj je posalo mještanin Petrčana te da ga je pozvala na sastanak kako bi iznio svoje prijedloge.

- Gospodinu sam odgovorila da se javi i dođe na sastanak kako bi iznio svoje prijedloge. Uvijek ću rado saslušati bilo koga tko ima utemeljene prijedloge i prihvatiti ćemo ono što je u našoj mogućnosti. Ljudi nam se često na mail znaju javljati s raznim primjedbama, ali kada ih pozovemo da iznesu svoje prijedloge i kritike, tada od njih ne dobijemo povratnu informaciju. Mi ne bježimo od kritike, pogotovo kada su one konstruktivne. Zasigurno uvijek možemo bolje, kazala je direktorica Bencun dodajući kako se nada da će mještanin Petrčana odgovoriti na njen mail te se odazvati sastanku.

04. srpanj 2024 20:10