StoryEditor
4 kantunaŠIRI SE DOMAĆI TRGOVAČKI LANAC

Pevec za 4,7 mln eura kupio tražbine za zadarski Baumax

15. prosinca 2016. - 16:26
baumax_zadar-161208

Trgovački lanac Pevec izvijestio je danas da je kupio prava razlučnog i stečajnog vjerovnika BKS banke iz Klagenfurta za 4,7 milijuna eura, čime je postao prvi razlučni vjerovnik na nekretninama Baumaxa u Zadru te polaže pravo prebiti tražbinu s cijenom nekretnine i tako postati njezin vlasnik.

Ugovor o tome potpisan je 2. prosinca, a kako se navodi u priopćenju, time je učinjen veliki korak prema konačnom rješenju višegodišnjeg problema dotrajalog, nefunkcionalnog i za rad djelatnika neprimjerenog prodajnog centra Peveca u Zadru.

"Zadao sam si ciljeve koje želim realizirati u prva tri mjeseca svog mandata. Rješavanje dugogodišnjeg problema prodajnog centra u Zadru jedan je od njih i presretan sam što će, u tome gradu,naši djelatnici konačno raditi u primjerenim uvjetima, a Pevec slijediti strategiju kojoj je jedan od ciljeva upravo kupovina vlastitog prodajnog centra u Zadru", kazao je predsjednik Uprave Peveca, Jurica Lovrinčević.

Podsjetio je da je prošloga tjedna dogovorena gradnja novog objekta u Bjelovaru, a sada i realizirana kupnja za prodajni centar Zadar.

"Akvizicija ta dva centra je bitna za naše djelatnike, kojima želimo osigurati ugodnu i primjerenu radnu sredinu te našim kupcima pružiti jedinstven ugođaj kupovine u skladu s modernim prodajnim standardima", istaknuo je Lovrinčević.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:51