StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO

Pitali smo Grad Zadar je li Marko Kadija, novi zakupac Atrija, još uvijek dužan za propali baštinski hotel na Muraju i tko upravlja tim lokalom. Evo odgovora

Piše AVŠ
12. srpnja 2022. - 18:49

Prošlog tjedna objavili smo kako je pitanje dana kad će se ponovno otvoriti caffe bar Atrij, na čiji su štekat u Barakovićevoj već postavljeni stolovi i  sjedalice. Nakon što je taj gradski prostor godinama u najmu držao poduzetnik Hrvoje Petričić, njegovu tvrtke Ipse Atrij u svibnju prošle godine kupio je Marko Kadija iz Svetog Filipa i Jakova. 

Isti Marko Kadija, odnosno njegova tvrtka "Red White Blue", dvije je godine bio zakupac prostora iznad caffe bara Atrij na Muraju gdje je planirao urediti baštinski hotel. Međutim, taj je posao na kraju pokazao kao loš potez, a Kadija je završio u problemima i dugovima. Između ostalog i za zakup pa je Grad Zadar početkom svibnja aktivirao zadužnice za izravnu naplatu 751.354,89 kuna.

Zato smo  ponovno postavili pitanje kako je moguće da gradski dužnik otvara kafić u drugom gradskom prostoru. Iz gradskog Odjela za gospodarenje imovinom odgovorili su nam da su "poduzete prisilne mjere naplate, aktiviranjem zadužnice dužnika", iz čega se dade iščitati da Kadija službeno više nije dužnik. 

Drugo pitanje odnosi se na davanje Atrija u podzakup, što je informacija koju smo htjeli provjeriti kod Marka Kadije. On, međutim, nije imao vremena za razgovor jer je, kako nam je kratko kazao, na putu. 

A evo što o tome kaže Grad Zadar. 

"U ugovorima o zakupu poslovnog prostora koje Grad Zadar, kao vlasnik prostora sklapa sa zakupoprimcima, izričito se navodi da davanje poslovnog prostora u podnajam, nije dozvoljeno. Marko Kadija postao je vlasnik trgovačkog društva Ipse Atrij d.o.o. u svibnju 2021. godine te je sukladno tome, kao novi vlasnik tog trgovačkog društva, u veljači 2022. godine potpisao ugovor o zakupu poslovnog prostora na adresi Jurja Barakovića 6, poznatom kao caffe bar Atrij."

27. svibanj 2024 18:40