StoryEditorOCM
4 kantunaUZ STROGU ZAŠTITU

Počelo uzimanje uzoraka ispred COVID ambulante na Ravnicama, u prvoj fazi testirat će se zdravstveni djelatnici koji se vraćaju iz samoizolacije

Piše AVŠ
2. travnja 2020. - 14:23
Zadar, 020420 Danas tijekom jutra je ispred dvorane na Ravnicama u tijeku bila priprema za testiranje na koronavirus koje ce se tamo vec tijekom danasnjeg dana poceti obavljati.Luka Gerlanc/Cropix

U četvrtak ujutro počela su testiranja u COVID ambulanti na Ravnicama. Prvi uzorci uzeti su u jutarnjim satima, a uz strogu proceduru i zaštitu obavljaju ga liječnice zadarskog Doma zdravlja koje rade u COVID ambulanti.

Kako je najavio voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić, u prvoj fazi testirat će se zdravstveni djelatnici koji se vraćaju iz samoizolacije, kako bi se što prije u funkciju mogla staviti Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu.

U nju će otići bolesnici koji imaju blaže simptome, a ipak nisu za kućnu izolaciju.
Uzimanje uzoraka provodi se na otvorenom, na ulazu u sportski centar na Đilu, što se pokazalo kao izvrsno rješenje, kako infrastrukturno, tako i po zadovoljavanju epidemioloških standarda koji osiguravaju zaštitu od zaraze.

- Dvorana ima sve što nam je potrebno za infrastrukturu, počevši od svlačionica i tuševa za zdravstvene djelatnike koji u ovoj situaciji moraju poštivati strogo zadanu procedura oko presvlačenja i zaštitnih odjela. U neposrednoj blizini je i parking što je vrlo praktično za pacijente koji dolaze- kazala nam je ravnateljica zadarskom Doma zdravlja dr. Renata Bek koja poziva pacijente i sve građane sa sumnjivim simptomima da i dalje slijede protokol.

- Na ova testiranja u COVID ambulanti na Ravnicama dolaze samo oni koje uputi epidemiološka služba. Za sve druge građane i dalje vrijedi da prvo nazovu besplatni telefon 0800 8557 ili mobitel 091 5404 189. Sve s ciljem da se što manje dolazi i izlaže nepotrebnoj opasnosti od zaraze- kaže dr. Bek.
 

19. travanj 2024 19:25