StoryEditorOCM
4 kantunaIZNUDA U POKUŠAJU

Podignuta optužnica protiv ‘Tornadovaca‘ jer su tražili novac od ‘kolege‘, prebili ga kraj igrališta uz poruku: "Prijatelju, doći će maca na vratanca"

Piše B.S.
15. prosinca 2021. - 19:37

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv članova navijačkog kluba 'Tornado' u dobi od 37, 26 i 28 godina. Trojac je optužen za iznudu u pokušaju od kraja prosinca 2020. do 28. lipnja 2021. kada su sa još jednim nepoznatim muškarcem uz primjenu nasilja i prijetnji iznuđivali novac od jednog od članova svoje navijačke skupine.

Prijetnje su prerasle u fizički napad pokraj nogometnog igrališta u jednom mjestu u Zadarskoj županiji 27.lipnja. U trenutku dok je išao prema automobilu, mlađa dvojica, 26-godišnjak i 28-godišnjak, s kojima je bila nepoznata osoba, zaskočili su mladića, te ga udarali rukama i nogama po tijelu. Nakon što im je uspio pobjeći prema igralištu gdje je bilo još ljudi, tamo su ga okružili i rekli mu da će sada čekati dok ne dođe 37-godišnjak i da će onda vidjeti. Stojeći mu iza leđa 26-godišnjak ga je uhvatio rukama za vrat, sve dok nije došao njegov otac zbog čega su se razbježali, a 37-godišnjak mu je kasnije poručio: "Prijatelju, doći će maca na vratanca".

Muškarac je u napadu zadobio površinsku ozljedu ispod desnog oka i modrice na obje ruke, te je 30.lipnja podnio prijavu policiji.
Prethodno je 37-godišnjak od njega preko telefona najmanje 20 puta tražio deset tisuća kuna. Obraćao mu se i porukama putem društvene mreže Telegram, a kada je ovaj ponovio da mu neće dati novac jer mu nije ništa dužan, 37-godišnjak je, prema optužnici, angažirao poznanike i još jednog muškarca da ga fizički napadnu kako bi mu isplatio traženi novčani iznos od čega bi dio dao i njima.

Nakon što je sve prijavio policiji, sva trojica su opovrgnula kazneno djelo koje im se stavlja na teret, dok je prvookrivljeni 37-godišnjak istaknuo kako je kritične prigod išao na utakmicu, te da su on i napadnuti muškarac u dobrom odnosu. Naveo je kako mu ne duguje novac, niti je angažirao treće osobe.

Iako je drugookrivljeni 26-godišnjak potvrdio da ga je udarao, pojasnio je da to nije bilo zbog novca, već da je napadnuti muškarac njemu ranije prijetio preko Facebooka jer mu je ispod zajedničke slike sa nogometa napisao; "Vidi ovoga što je jak".
Čak je bio i zaboravio na taj događaj dok ga nije sreo poslije utakmice, kada mu je prišao i udario ga tri puta stisnutom šakom u glavu, ali, dodao je, što on njemu može sa svojih 65 kilograma.

Trećeokrivljeni 28-godišnjak koji je tada bio iza njega pojasnio je kako napadnutog mladića poznaje preko jednog prijatelja, te da je on, koliko zna, prodavao steroide i bavio se bildanjem. Potvrdio je da su svi u 'Tornadu', te je osporio bilo kakvu povezanost s događajem. Potvrdio je kako su kritičnog dana došli na turnir gledati utakmicu. Kada su sjeli iza tribina na piće, nastala je gungula, netko se potukao. Čula se samo vika i galama, a bilo je tamo oko 50 okupljenih ljudi, od čega oko 20 igrača. Napadnuti mladić opisao je da je u vrijeme druženja s 37-godišnjakom njega častio, ali je sa time prestao nakon što je suspendiran iz vojske, pa ga je od prosinca 2020. počeo zvati kako mu ima dati 10 tisuća kuna. Kako je on to odbijao 27. lipnja nakon nogometne utakmice pratile su ga napale tri muške osobe udarajući ga rukama i nogama po tijelu.

26. travanj 2024 09:16