StoryEditorOCM
4 kantunaU STOMORICI

Pogledajte gdje su ugostitelji postavili tri klime: u ulici širokoj metar i pol, točno u visini glave, da smradom "feniraju" prolaznike!

Piše I. N.
9. srpnja 2024. - 10:22

Priliku da se dodatno zagriju u ovom najnovijem toplinskom valu, imaju stanovnici ulice Stomorica na Poluotoku. Njihovi novi ”susjedi”, vlasnici tvrtke BK Invest iz Zadra, u ulicu široku metar i pol, smjestili su tri vanjske jedinice klimatizacijskog sustava, točno u visini glave, tako da će lijepo "fenirati" prolaznike kad bude ispuhivala smrdljivi zrak iz ugostiteljskog objekta.

- Nismo imali izbora, prijavili smo ih komunalnim redarima. Oni su stvarno brzo izašli na teren i napravili očevid – kažu nam ogorčeni stanari pitajući se dokle seže ovakva ugostiteljska drskost.

- Koliko smo uspjeli saznati, vlasnici nemaju suglasnost konzervatora za postavljane uređaje, tako da je instalacija klime trenutno stopirana – dodaju nam.

image

Klimatizacijski uređaji u ulici Stomorica

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Informaciju smo provjerili kod komunalnih redara.

- Po primitku prijave u ulici Varoška 6 izvršen je nadzor dana 5. srpnja te je utvrđeno da su upravo postavljene vanjske jedinice rashladnog uređaja na fasadi zgrade u uskom prolazu u visini prolaznika. Provjerom je utvrđeno da počinitelj nema odobrenje nadležnog tijela za zaštitu Spomenika kulture konzervatorskog odjela u Zadru. Ukoliko isti u roku sedam dana od primitka otpremljenog rješenja ne ishoduje odobrenje naloženo je trenutno uklanjanje postavljene opreme, odgovorio nam je Zdenko Ivanac, voditelj komunalnih redara.

Osnivači tvrtke BK invest su Ivan Brkić i Denis Krupić iz Zadra koji su zakupili prostor bivšeg restorana "Posejdon" u Varoškoj ulici i sada ga preuređuju.

- Klime smo postavili na jedino mjesto gdje je to bilo moguće. Odnosno na isto mjesto gdje su i do sada bile - kaže Ivan Brkić koji nam je priznao da su klime postavili iako još nemaju sve potrebne dozvole. 

Hoće li im konzervatori dati suglasnost za postavljanje vanjskih jedinica rashladnog uređaja u uskoj ulici u visini prolaznika, vidjet ćemo vrlo brzo...

image

Klimatizacijski uređaji u ulici Stomorica

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
22. srpanj 2024 16:37