StoryEditorOCM
4 kantunaDUKIĆ SAM SEBE ISHVALIO U IZVJEŠĆU O RADU ZADNJIH ŠEST MJESECI

Pokrenuli smo projekte vrijedne više od milijarde kuna jer Zadar zaslužuje bolje i više od prosjeka!

Piše I. Ivanac
13. rujna 2019. - 14:01
kolegij3-230518

Gradonačelnik Branko Dukić je na kolegiju održanom na petak 13. pročelnicima predstavio izvješće koje će uskoro biti i pred gradskim vijećnicima, a tiče se rada gradonačelnika od početka godine do kraja lipnja. 

Dukić je tako sam sebe pohvalio i naveo kako je cjelokupni svoj rad tijekom šest mjeseci "sažeo na 50-ak stranica" u kojem se govori o projektima pokrenutim u tom razdoblju. 

- Centar Mocire, POS-ove zgrade sa stotinu stanova na području Crvenih kuća, aglomeracija Zadar-Petrčane, Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje, Nova osnovna škola na području MO Novi Bokanjac, rekonstrukcija Providurove palače, uređenje Bedema zadarskih pobuna, Gospodarska zona Crno, Centar za mlade, novo Gradsko groblje. Kojim god ih redoslijedom spominjao, riječ je o našim kapitalnim projektima čija vrijednost seže preko milijardu kuna, kazao je Dukić naglašavajući povijesni ugovor Aglomeracije Zadar Petrčane koji ne donosi samo grad bez crnih jama već i uređenje sve prateće infrastrukture.

Njegovom realizacijom, vrijednom 567 milijuna kuna, Grad Zadar se stavlja na kartu najrazvijenijih gradova Europske unije po stupnju priključenosti na kanalizaciju. Naglasio je potpisan ugovor vrijedan 368 milijuna kuna za CGO Biljane donje koje je preduvjet za trajnu sanaciju i zatvaranje odlagališta Diklo.

Dukić je istaknuo kako postoji još čitav niz projekata u gradnji prometnica, komunalnog uređenja i opremanju sportsko rekreativnih sadržaja. Počela je i izrada strategije kulture, uređena je plaža na Punti Bajlo, gradi se novi objekt MO na Novom Bokanjcu, ali i sređuje posljednji dio obalnog pojasa u Jazinama. 

- Treba vjerovati i u suvremenu pomorsku luku, Sveučilište, Polikliniku, nove muzeje, vrtiće i škole, u grad bez ispusta otpadnih voda u more, najsuvremeniji sportski centar jer Zadar zaslužuje više od prosjeka. Svjestan prostora za popravak i u mom radu vjerujem kako Zadar može nastaviti još i bolje, zaključio je gradonačelnik Dukić. 

26. travanj 2024 13:52