StoryEditorOCM
4 kantunaTRI (NE)DJELA

Policija prijavila Igora Musapa za gospodarski kriminal: sumnjiče ga da je vlastite firme oštetio za 1,5 milijuna eura!

Piše zadarski.hr
28. ožujka 2024. - 14:22

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad Igorom Musapom (53) iz Zadra, vlasnikom poznatog hotela ZaDar u Arbanasima, kojeg se sumnjiči za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnja se kako je Musap kao odgovorna osoba trgovačkih društava sa sjedištem na zadarskom području, u vremenu od početka 2019. do kraja 2023.godine, protivno obvezi vođenja poslova navedenih društava pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, a u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi, sa poslovnih računa podizao novčana sredstva koja nije utrošio u poslovanje već ih zadržao za sebe, objavila je PU zadarska.

Na opisan način je pribavio sebi znatnu imovinsku korist, dok je navedenim trgovačkim društvima o čijim interesima je bio dužan brinuti prouzročio štetu te poslovne račune doveo u stanje blokade, uslijed čega je onemogućeno daljnje podmirivanje  financijskih obveza društava na koji način je pričinjena materijalna štetu u iznosu od preko milijun i petsto tisuća eura.

Nadalje, sumnja se da je kao odgovorna osoba osigurao tražbinu vjerovniku, koji u to vrijeme nije imao pravo na ispunjenje iste, a koja tražbina je plaćena s poslovnog računa novoosnovanog društva. 

Također ga se sumnjiči da je u navedenom vremenskom periodu počinio kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, budući da kao direktor i odgovorna osoba trgovačkih društava nije vodio poslovne knjige sukladno zakonskim odredbama, niti je u poslovne knjige unosio podatke o poslovnim događajima, priljevu i odljevu novčanih sredstava i dr.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog Musapa je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru ponesena kaznena prijava zbog zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, oogodovanja vjerovnika te kaznenog djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, navode u zadarskoj policiji.

25. travanj 2024 14:36