StoryEditorOCM
4 kantunaŠTO JE SVE NA NJIMA?

Policija u Crnom pronašla video iz Opere koji optužuje Sanela Hodžića i ostale za premlaćivanje, ali i druge snimke koje bi mogle biti jako zanimljive

Piše I. Nevešćanin
30. travnja 2021. - 17:52

Zadarska kriminalistička policija u petak je podnijela kaznene prijave protiv pet Zadrana u dobi od 43, 32, 27 i 28 godina zbog sudjelovanja u tučnjavi te nad 35-godišnjakom kojeg se sumnjiči za neprijavljivanje kaznenog djela.

Naime, četvoricu se sumnjiči da su 1. ožujka 2020. godine oko 6 sati ujutro u noćnom klubu Opera na Obali kralja Tomislava u Zadru fizički napali 39-godišnjeg gosta i teško ga pretukli, slomivši mu kosti lica.

Prijavljeni za napad su zaštitar Emanuel Ćosić (43), Sanel Hodžić (32), Frane Grbić (28) i Andrija Matijević (27). Sanelu Hodžiću i Frani Grbiću inače traje suđenje zbog fizičkog napada na zadarskog ugostitelja ispred noćnog kluba Hype prije dvije godine. Napadnuti 39-godišnjak je zadobio prijelom jagodične kosti.

Policija je prijavila i 35-godišneg Nijaza Aličevića kao odgovornu osobu iz Opere. Aličević je formalno bio zaposlen u klubu kao radnik na održavanju, ali se predstavljao kao voditelj kluba. Njega policija sumnjiči da tučnjavu s teškim posljedicama za gosta kluba nije prijavio, čime je onemogućio otkrivanje samog kaznenog djela kao i počinitelja.

Ključno za otkrivanje ovog kaznenog djela i počinitelja bila je video snimka koju su istražitelji uspjeli pronaći u Aličevićevoj kući u mjestu Crno. Aličević je naime tvrdio da snimka događaja iz sporne noći ne postoji, odnosno da su uređaj za snimanje i kamere za video nadzor bili neispravni. Međutim, događaj su kamere zabilježile, a snimljeni materijal Aličević je sakrio u svojoj kući. Kad je policija nakon ustrajnog rada doznala da je snimka ipak kod njega, izvršila je pretres kuće i pronašla više sati snimljenog materijala iz Opere. Pronađena je tako i snimka od 1. ožujka prošle godine na kojoj se, kako doznajemo, jasno vide svi protagonisti događaja.

S obzirom da je pronađeno više stotina sati snimljenog materijala u digitalnom obliku policija osnovano pretpostavlja da bi vještaci mogli među njima pronaći i snimak napada na američke tamnopute gej vojnike otprije dvije godine u Operi, ali i dokaze za neka druga kaznena djela koje je policija istraživala i za koja su imali indicije, a vezuju se uz prostituciju, podvođenje, prodaju i uživanje narkotika te nošenje oružja bez propisanih dozvola.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, Ćosić, Matijević i Grbić su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je Aličević prijavljen zbog sumnje na kazneno djelo neprijavljivanje kaznenog djela.

Prvoprijavljeni Sanel Hodžić, koji je bio navodni inicijator napada na 39-godišnjaka, za sada je nedostupan policiji. Hodžić je Zadar napustio prošlog tjedna, policija smatra da se nalazi u bijegu te je za njim izdana tjeralica.

20. travanj 2024 13:59