StoryEditor
4 kantunaVIDEO:

Policija u petak upala u prepuni ilegalni noćni klub uz magistralu! Pogledajte snimke na kojima stotine Zadrana masovno partija u "zabranjenoj zoni"

Piše M. Gugić Magaš
10. studenog 2021. - 14:41

U sklopu velikog nadzora koji su proteklog vikenda zajedno provodili PU Zadarska i Državni inspektorat, u pet ugostiteljskih objekata na području grada Zadra i jednom na biogradskom području utvrđena su kršenja epidemioloških mjera kojima se ograničavaju velika okupljanja. 

Javna je tajna da se u Zadru dobro zna gdje vikendom nakon ponoći. 

Kad većina kafića i restorana, po pravilima koje je donio Nacionalni stožer, uredno zatvori svoja vrata, ilegalni klubovi ih otvore. A njih je u Zadru nekoliko.

Zabavu je tako, u najpoznatijem od njih, ovoga petka prekinula policijska racija. To 'in mjesto' za mnoge Zadrane još je od ovog ljeta ”Secret party”, noćni klub na otvorenom koji se smjestio u naselju etno kućica, iznad auto salona uz Jadransku cestu, baš uz tablu za Bibinje. 

image
Lokacija tajnog kluba
Google Maps

- Nadzorom nad objektom u Zadru na adresi ulica 84. Bojne Gardijske brigade Termiti utvrdili smo 41 prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, zbog nenošenja zaštitnih maski, te dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Turistička inspekcija Državnog inspektorata u objektu je utvrdila neregistrirano obavljanje ugostiteljske djelatnosti, te je korisniku objekta, usmenim rješenjem na zapisnik zabranjeno obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u predmetnom objektu, a rješenje je izvršeno pečaćenjem objekta. Osim upravnog postupka, bit će pokrenut i prekršajni postupak protiv vlasnika i korisnika prostora – kazala nam je glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin.

U ostalim ugostiteljskim objektima utvrđeni su manja kršenja epidemioloških mjera.

Kako doznajemo, ovaj je lokal imao sve potrebno za dobro funkcioniranje pravog kluba: iskusne konobare, duge šankove pune raznog alkohola, kvalitetno ozvučenje, light show, gostujuće DJ-e i jako, jako puno gostiju.

image
Party u ilegalnom klubu
Screenshot

- U klub se ulazilo normalno, bez nekih provjera ili pozivnica. Glazba je bila odlična, uglavnom strani i domaći hitovi, nisu se puštale cajke. Radilo se do ranih jutarnjih sati, ja bi uglavnom ostajao do nekih 4 sata ujutro. Zapravo, atmosfera je bila odlična. Pa cijeli je Zadar tamo bio – govori nam jedan od gostiju koji je baš nedavno uživao u zabranjenoj zabavi. Po svemu sudeći, posljednjoj u tom klubu. Kroz smijeh nam je priznao kako je dobio kaznu za parkiranje dok je ilegalno partyjao.

- Ne znam zašto policija tad nije provjeravala od kud svi ti auti na tom prostoru, no vjerojatno su ipak čekali pravi trenutak da upadnu...  – kratko je komentirao naš sugovornik.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su se pojedinci u Zadru dosjetili kako brzo i sigurno zaraditi: u ožujku ove godine, kad je bio zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima, prostor za iznajmljivanje pod nazivom "Amnezija", na Sinjoretovu, često je dupkom bio pun, uglavnom maloljetnika željnih dobre zabave u doba pandemije. 

Videozapise sa "Secret partyja" pogledajte ispod:

18. svibanj 2022 21:08