StoryEditorOCM
4 kantunaČEKA SE NOVI NATJEČAJ ZA PROJEKTIRANJE I IZGRADNJU CGO "BILJANE DONJE"

Poljaci su podnijeli žalbu 2. ožujka i onda je 22. ožujka - povukli!

29. ožujka 2017. - 01:28
cgo

Nakon što je direktor zadarske tvrtke "Eko" Dino Perović poništio javni natječaj za izbor projektanta i izvođača radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom "Biljane Donje", Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave je žalbu na njegovu odluku uputila neidenticirana tvrtka iz Poljske koja se našla među četiri konkurenta u drugom krugu natječaja. Identitet tvrtke je otkrila – Državna komisija na svojim WEB stranicama gdje je objavljeno da je 2. ožujka žalbu podnijelo poduzeće "Control Process" iz Krakowa!

Međutim, ne čekajući da Državna komisija donese odluku o njihovoj žalbi, svega dvadeset dana nakon što su je podnijeli, Poljaci su 22. ožujka odustali od žalbe. Time je Peroviću otvoren put za raspisivanje novog natječaja, ali ovog puta po odredbama novog Zakona o javnoj nabavi.

U prvom se natječaju za ovaj posao od preko 50 milijuna eura javilo 12 poduzeća iz zemalja Europske unije, a novi je natječaj Perović najavljivao za sredinu travnja, mada se puno realnijim čini njegovo raspisivanje očekivati sredinom ili krajem svibnja.

08. svibanj 2024 13:59