StoryEditorOCM
4 kantunaTREBA POTVRDA VIJEĆA

Povjerenstvo odabralo najpovoljnije ponuditelje za dozvole na pomorskom dobru u Zadru, neki su nudili i pet tisuća eura više od početne cijene

Piše I. I.
22. lipnja 2024. - 21:11

Gradski vijećnici bi u srijedu po prvi puta trebali glasati o dozvolama za obavljanje gospodarske djelatnosti na pomorskom dobru. Nakon što je Grad Zadar početkom lipnja objavio natječaj za 12 lokacija na pomorskom dobru među kojima su bili i ugostiteljski objekti na Kolovarima.

Zbog novog Zakona o pomorskom dobru, gradski vijećnici sada moraju dati "zeleno svijetlo" svim ponuditeljima koji su ocijenjeni kao najpovoljniji.  

Na natječaj je za 12 lokacija stiglo ukupno 19 ponuda. Međutim, dvije su ponude došle za lokacije koje nisu bile navedene u natječaju stoga su one odmah "otpisane".

Vlasnik kafića Fontana, Abdil Mustafi, na Kolovarima dao je najpovoljniju ponudu za svoj dugogodišnji kafić za koji je već imao koncesijsko odobrenje, točnije za montažni objekt do 12 kvadrata s pripadajućom terasom objekta površine 140 kvadrata. Ponudio je godišnju naknadu od 16.500,00 eura što je pet tisuća eura više od početne cijene. To je ujedno i najveći "skok" cijene u odnosu na početnu cijenu na ovom natječaju. Za ovaj prostor htjela se natjecati i tvrtka TIk Tak Grupa iz Sinca koja je ponudila 18.200,00 eura, ali njihova dokumentacija nije bila potpuna što je prijavu automatski poništilo. 

Za drugi montažni objekt s terasom od 120 kvadrata na Karmi najpovoljniju je ponudu dao Kasap-Trade d.o.o., u vlasništvu Antonije Miletić i Norberta Dedaja, s godišnjom naknadom od 10,5 tisuća eura što je tristo eura više od početne cijene.

Za treći objekt s najvećom terasom od 170 kvadrata na Karmi najpovoljniji ponuditelj je ugostiteljski obrt Popaj Vilme Grdović s godišnjom naknadom od 13,3 tisuća eura što je sto eura više od početne cijene u natječaju.

Iznajmljivala se lokacija za štand za suvenire i plažni asortiman na plaži Kolovare od pet kvadrata, a kao najpovoljniji ponuditelj odabire se Punta, vlasnice Marijana Olić s ponuđenom godišnjom naknadom od 3.012,00 eura.

Na Ravi je za terasu objekta površine 80 kvadrata najpovoljnijiu ponudu dalo društvo Adria bars s ponuđenom godišnjom naknadom od 5.000,00 eura.

Najpovoljniju ponudu za ležaljke dao je obrt Podmornica vlasnika Dragutina Baždarića s ponuđenom godišnjom naknadom od 7.241,00 eura.

Za štand za masažu na Kolovarima najpovoljniju ponudu dao je obrt Escape room kojemu je vlasnik Maik Perković s ponuđenom godišnjom naknadom od 650 eura. 

Za štand za prodaju kukuruza u Petrčanima najpovoljniji ponuditelj bio je obrt Frumentum vlasnika Luke Stanišića s ponuđenom godišnjom naknadom od 1.050,00 eura.

22. lipanj 2024 21:11