StoryEditorOCM
4 kantunaKONFERENCIJA NA TRGU

Predsjednik stranke Centar i gradonačelnik Splita Ivica Puljak: ‘Vlast u Zadru je nestabilna! Zadar je taoc politike HDZ-a‘

Piše B.S.
10. veljače 2024. - 12:03

- Ovih dana u Hrvatskoj se događaju stvari koje narušavaju i nagrizaju same temelje demokracije i same temelje hrvatske države. Pokušaj HDZ-a da donese novi kazneni zakon kroz koji će svi oni koji otkrivaju kriminal biti kažnjeni i izglasavanje čovjeka koji je povezan s kriminalnim miljeom, gospodina Ivana Turudića, kao glavnog državnog odvjetnika predstavlja najnižu razinu hrvatske demokaracije dosada u povijesti slobodne Hrvatske - rekao je u subotu u Zadru predsjednik stranke Centar i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Na konferenciji za novinare koju je održao na Narodnom trgu uz zadarske članove stranke Zdenka Jukića i Davora Čerkuča rekao je kako se svi pitaju zašto Andrej Plenković toliko inzistira na novom kaznenom zakonu i izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjentika RH.

- Zašto toliko inzistira? Jedino logično objašnjenje je da on sam sebe štiti u svemu ovome i da je u ovim aferama negdje umočen u kriminal i korupciju. Odabrao je čovjeka, koji će vrlo vjerojatno te inkriminirajuće dokaze o tome držati u ladici i nikada neće pokrenuti neke postupke protiv njega - zaključio je Puljak, te dodao kako je vrijeme da hrvatski građani kažu dosta svemu tome.

- Plenković je došao na vlast temeljem toga što je govorio da je Tomislav Karamarko čovjek koji drži jednu cijelu stranku u šaci i da jedna stranka ne može ovisiti o jednom čovjeku, a on sada u šaci drži cijelu Hrvatsku. Cijela Hrvatska sada ovisi o Plenkoviću.  Ali vrijeme je da hrvatski građani kažu dosta svemu tome - rekao je splitski gradonačelnik pozivajući sve građane da dođu na prosvjed u subotu 17. veljače, u 11 sati na Markov trg u Zagrebu i da kažu - dosta je.

image

Zdenko Jukić

Luka Gerlanc/Cropix

- Građani imaju prilike reći dosta kriminalu, korupciji, klijentelizmu, dosta neredu, uništavanju temelja Hrvatske. Dođite na prosvjed, izađite na prosvjed i na izbore kad budu. Spriječimo HDZ da uništi hrvatsku državu. Vrijeme je da odlučimo ili HDZ ili Hrvatska, siguran sam da će se hrvatski građani odlučiti za Hrvatsku - rekao je Puljak.

Ocijenio je kako je i vlast u Zadru nestabilna, te da je Zadar kao grad taoc upravo takve politike.

- Za naše gradove je važno da se mogu razvijati u jednoj stabilnoj atmosferi i bilo bi vrijeme da Zadar izađe iz takve vrste blokade - poručio je Puljak.

Zdenko Jukić je pozvao građane na prosvjed naavodeći kako je Hrvatska taoc HDZ-a desetljećima, a isto tako Zadar, a posebno Zadarska županija.

26. travanj 2024 12:04