StoryEditorOCM
4 kantunaOBRAZLOŽENJE VIJEĆA

‘Bencun se istaknula poznavanjem lokalne kulture i predstavila je jasnu viziju... ‘

Piše B.S.
8. siječnja 2024. - 12:39

Turistička zajednica grada u svom je priopćenju navela kako je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća za direktoricu Turističke zajednice grada Zadra jednoglasnom odlukom izabrana je Iva Bencun na mandatno razdoblje od četiri godine.

- Prilikom predstavljanja kandidata relevantno mjerilo i kriterij za izbor i imenovanje direktora turističke zajednice, naravno uz formalne uvjete, bila je prezentacija četverogodišnjeg programa rada i razgovor članova Turističkog vijeća s kandidatima. Iva Bencun, temeljem svog dugogodišnjeg rada i djelovanja u turističkoj agenciji, istaknula je potrebu jačanja agencijskog segmenta za organizirane grupe gostiju u pred i post sezoni.

Gđa Bencun se istaknula poznavanjem lokalne kulture i značajki s naglaskom na angažiranje i suradnju s lokalnim dionicima kao ključnom strategijom za uspješno upravljanje i potencijalima destinacije i Turističkom zajednicom, uvažavajući podjednako sinergijsko djelovanje s javnim i privatnim sektorom. Predstavila je jasnu viziju, nove ideje za valorizacijom novih lokacija te potrebu za poboljšanjem postojećih, kao i uvođenja novih turističkih proizvoda i inovativnih ideja s ciljem jače destinacijske konkurentnosti u okvirima održivog razvoja.

Nadalje, nova direktorica TZ grada Zadra aktivno se služi s četiri strana jezika te je u sklopu predstavljanja programa pokazala zavidne komunikacijske vještine, koji su preduvjet za učinkovitu suradnju s partnerima i predstavljanje na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Osim agencijskog poslovanja, razumijevanja segmenata tržišta, distribucijskih kanala, tržišta gostiju te marketinških alata za promociju destinacije, ima hvalevrijedno iskustvo u organizaciji događanja.

Nositeljica je više projekata koji su se uspješno organizirali i etablirali te predstavljaju jedan od motiva dolaska u našu destinaciju, a za dio projekata i događanja angažirana je u drugim destinacijama.

Ovim putem zahvaljujemo svim kandidatima koji su se stavili na raspolaganje i iskazali interes za vođenjem TZ grada Zadra, a novoj direktorici želimo puno uspjeha u budućem radu - pručili su iz TZ Grada Zadra.

OSOBNA KARTA

Iva Bencun rođena je u Zadru 1. prosinca 1974. godine. Srednju školu završila je u SAD-u, gradu Watertownu u državi New York. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je za zvanje profesora francuskog i talijanskog jezika i književnosti. Cijeli život radi u području turizma gdje je prošla razne poslove i stekla bogato iskustvo, od chartera brodova do iznajmljivanja apartmana i organizacije izleta. 

28. travanj 2024 11:24