StoryEditorOCM
4 kantunaSJEDNICA VLADE

Premijer Plenković: Stožer u četiri jadranske županije uvodi dodatne epidemiološke mjere jer su odluke lokalnih i županijskih stožera kontradiktorne!

Piše PSD
22. srpnja 2021. - 10:24

Na početku današnje sjednice Vlade RH premijer Andrej Plenković govorio je o stanju s pandemijom koronavirusa.

- Nakon jako dobrih devet tjedana, u posljednja tri tjedna smo imali stagnaciju novih slučajeva, a sada imamo prvi put jedan osjetniji porast. Moramo biti oprezni. Uočljivo je da najveći broj zaraženih dolazi iz četiri jadranske županije i zbog toga će Stožer u tom dijelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se ograničilo širenje zaraze. Moramo gledati cjelinu odgovornosti. Postoji odgovornost lokalnih i županijskih stožera. Mislim da će ova odluka Stožera smanjiti nedorečenosti kod odluka lokalnih i županijskih stožera koje su nekad kontradiktorne. Mislim da ćemo smanjiti marginu nesporazuma pri odobravanju nekih događanja, rekao je Plenković, piše Jutarnji list.

Još jednom je iskoristio priliku i pozvao sve koji to nisu da se cijepe.

image
 dr. Željka Karin, članica Županijskog stožera SDŽ, rezultatima očito nije impresionirala Vladu i nacionalni Stožer 
Vojko Bašić/Cropix

- Što se tiče cijepljenja, s jučerašnjim danom 1,6 milijuna građana cijepljeno je prvom dozom, bližimo se broju od 46 posto odraslih cijepljenih. Pozivam sve koji dvoje da poklone povjerenje struci, medicini, da donesu odluku da se cijepe. Cjepiva ima u izobilju. Svi iz BiH koji dolaze u Hrvatskoj na ljetovanje mogu se besplatno cijepiti, bio on Hrvat, Bošnjak ili Musliman. Pozivam prijatelje da iskoriste mogućnost koju smo dali na raspolaganje, rekao je.

Potom je spomenuo brojke procijepljenosti među hospitaliziranima u zadnje vrijeme.

- Od 100 posto hospitaliziranih njih 94 posto nije bilo cijepljeno. Taj podatak je važan. Svatko tko odabere da ne bude cijepljen, stavlja sebe u rizik. Znam da nam je svima već dosta virusa, ali možemo proći ljeto sa što više turista, a što manje zaraza. Molim sve da pomognu u postizanju tog cilja koji je jako važan, cijepimo se sad, ne čekajmo jesen da budemo spremni za eventualni proboj četvrtog vala, rekao je premijer, piše Jutarnji list.

06. lipanj 2023 17:48