StoryEditorOCM

Premijeru Plenkoviću predstavljen kapitalan projekt zadarskog sporta: za dvije godine olimpijski bazen sa skakaonicom!

Piše Mišel Kalajžić
28. travnja 2021. - 16:06
Zadar, 280421 Premijer Andrej Plenkovic je danas u drustvu zadarskog gradonacelnika Branka Dukica i zupana Bozidara Longina sa suradnicima obisao SC Visnjik. Na fotografiji: premijer na Visnjiku u drustvu gradonacelnika i zupana.Luka Gerlanc/Cropix

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je u srijedu Zadar gdje su ga na Sportskom centru Višnjik zadarski gradonačelnik Branko Dukić i župan zadarske županije Božidar Longin upoznali s planovima financiranja izgradnje velikog vanjskog olimpijskog bazena, o čemu je premijeru prikazan kraći film na mjestu gdje bi trebao niknuti novi kompleks.

Gradonačelnik Dukić još se jednom zahvalio premijeru na pomoći Vlade RH u nabavci linearnog akceleratora što će puno značiti za sve žitelje Zadarske županije.

- Ovo je mjesto ponos grada Zadra, najveći sportsko-rekreacijski centar u Hrvatskoj. Projekt olimpijskoga otvorenoga bazena koji će imati i skakaonicu bit će novi sadržaj koji ćemo realizirati u sljedećih godinu, dvije. Ističem i da smo u mnogim projektima na Višnjiku, kao i drugdje, imali značajnu potporu različitih ministarstava i Vlade RH-e – kazao je Dukić.

– Sretan sam da je još jednom predsjednik Vlade RH-e Andrej Plenković došao u posjet našoj županiji. Tijekom prošlih godina imali smo značajnu potporu Vlade RH-e u mnogim projektima, a i za blisku budućnost imamo kvalitetne projekte koji će omogućiti razvoj cijele županije – rekao je Božidar Longin.

- Drago mi je da smo danas u Zadru na Višnjiku gdje Grad Zadar planira financirati izgradnju velikog vanjskog olimpisjog bazena koji bi upotpunio sadržaje koji već ovdje postoje, a u kojima djeluje oko 150 klubova, što potvrđuje sportsku tradiciju Zadra - rekao je Plenković.

Vlada je uvijek davala Zadru veliku podršku, kad ga je pogodila velika poplava odmah se učinili sve da se obnove objekti koji su bili devastirani, od bolnice do ninskih mostova... 

- Posebno mi je drago da smo omogućili poreznom reformom na godišnjoj razini na razini županija, grad, općine... 112 milijuna kuna više nego prije, ukupno smo zaključili 3,4 milijarde kuna raznih sporazuma EU sredstavca, tijekom Covid krize osigurali smo 340 milijuna kuna za plaće 22 tisuće radnika i time omogućili istu razinu zaposlenosti - kazao je Plenković.

19. travanj 2024 15:54