StoryEditorOCM
4 kantunaSLUČAJ TURANJ

Pretučeni mladić: "Tata, ja ću njih prepoznati kad ih uhvate. Barem onu trojicu koja su me najduže tukla...!"

Piše Ana Vučetić Škrbić
19. srpnja 2023. - 14:58

- Denni je bolje. Priseban je, izvadili su mu dren iz glave, uspjeli smo i kratko popričati. Kazao mi je: “Tata, ja ću njih prepoznati kad ih uhvate. Barem onu trojicu koja su me najduže tukla jer sam ih gledao u oči cijelo vrijeme dok su me udarali”. Pitam se kakve su to životinje i zašto su to napravili. Sina su mi skoro ubili. Meni je pokušaj ubojstva jednak kao ubojstvo. I zato ću uzeti dobrog advokata i tražiti najstrožiju moguću kaznu. Ovo neće biti novi slučaj Horvatinčić, to vam obećavam. Unatoč svoj korupiji u policiji i pravosuđu, za ovo će netko odgovarati – kazao nam je Darko Kelečević, otac 33-godišnjeg Dennia kojega je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, u Turnju pokraj Zadra krvnički pretukla skupina muškaraca. Njegov mlađi brat Michael (31) prošao je sa lakšim ozljedama. Denni je trenutno u zadarskoj bolnici gdje se oporavlja nakon teške ozljede glave koju je zadobio od brojnih udaraca, a odstranjen mu je i dio lubanje.

U međuvremenu, policija u Biogradu, u suradnji s krim policijom, privela je nekoliko osoba koje se dovode u vezu s premlaćivanjem u Turnju. Druge informacije o ovome slučaju ne žele dati dok traje istraga.

Saznajemo, međutim, kako je jučer poslijepodne ispitan Dennijev brat Michael koji je krvav uspio pobjeći napadačima. Sve se pokrenulo, kaže otac Darko, nakon što je priča izašla u medijima.

- U utorak ujutro, oko 11 sati i 30 minuta, zvao sam policiju ima li novih informacija i pitao kada će ispitati mlađeg sina. Rekli su mi da “ima vremena za to”. Poslijepodne, kad je priča objavljena u medijima, zvali su čak tri puta da ga dovezem odmah jer ga moraju ispitati. Odjednom je postalo hitno. Bio je u policiji sat i pol vremena. Srećom, on nema unutarnjih ozljeda ni teških lomova. Kad smo se sinoć vratili iz bolnice, ispred kuće nas je dočekao policijski auto sa dvojicom službenika u civilu, rekli su nam da će napraviti sve da pronađu počinitelje- kaže nam potreseni otac koji je pronašao torbicu s Dennijevim stvarima. Među njima i metalnu tabakeru u kojoj je pretučeni mladić držao osobne dokumente.

- Ta metalna kutijica koju je držao u torbici na prsima, pokušavajući se obraniti, skroz je savinuta od pustih udaraca. Ne mogu niti zamisliti koliko jaki su ti udarci bili kad je tabakera od metala potpuno deformirana. Zlatni lančić koji je imao oko vrata su mu strgnuli- kaže otac Darko.

Kelečevići žive u Švedskoj, ali imaju kuću u Turnju kraj Biograda gdje su trenutno na odmoru. Nakon što je Denni operiran u Zadru, osiguranje je ponudilo da se helikopterom preveze u Švedsku na nastavak liječenja, ali roditelji su, u dogovoru s liječnima, odlučili kako će zbog osjetljive ozljede glave ipak ostati u zadarskoj bolnici.

- Mora mirovati najmanje četiri do pet dana, ali pod stalnim je nadzorom i nadamo se najboljem ishodu. U stalnom smo kontaku sa švedskom ambasadom koja je odmah ponudila pomoć, i oni su šokirani s ovim užasom koji se dogodio našem sinu. Ne možete niti zamisliti kakva je ovo sramota za Hrvatsku i hrvatski turizam- poručuje otac Darko.

 

30. svibanj 2024 03:16