StoryEditorOCM
4 kantunaKAKVA PRILIKA!

Prodaje se ekskluzivna nekretnina u srcu PP Telašćica za 2 milijuna eura: jedna od vlasnica nam je otkrila detalje, već ima zainteresiranih...

Piše Matea Magaš
31. ožujka 2023. - 13:40

Nakon objave prodaje dijela otočića Galešnjaka, poznatog po svom obliku srca, koja je izazvala veliko zanimanje javnosti, ovih je dana objavljen još jedan sličan oglas koji će, vjerujemo, izazvati slične reakcije.

Naime, u Parku prirode Telašćica, odmah do jezera Mir, prodaje se jedini privatni teren i to po cijeni od 2.000.000 eura. Površina zemljišta iznosi 898 kvadrata, a izgrađena površina na njemu je 675 kvadrata.

Na parceli se nalazi stara zgrada na dva kata, građena 70-ih godina i smještena uz samu plažu na ulazu u Park gdje je i prihvat turista. Na gornjem katu nalazi se terasa koja se, prema oglasnika, može zatvoriti.

- Zbog specifičnog popularnog položaja, ova stambeno-poslovna nekretnina ima mogućnost arhitektonske prenamjene i tako rekonstruirana odgovarala bi brojnim poslovnim ili pak stambenim zahtjevima poput trgovine, yacht cluba, restorana, lounge bara, ili pak stanova i vile u svrhu stanovanja odnosno izmamljivanja – rekla nam je ekskluzivno Kristina Musa, jedna troje vlasnika nekretnine.

image

more je u Parku kristalno čisto

Telascica_real_estate Ig/

Pojasnila je da teren prodaju zbog nemogućnosti dogovora oko korištenja, a međusobna isplata udjela ili investicija u novi sadržaj, jednostavno je preveliki zalogaj za nekog od vlasnika. 

Objekt se nalazi uz restoran ‘Gospoja‘ u vlasništvu države koji se daje u zakup na rok od pet godina. Prošle godine najam je tako dobila firma ”Los Angeles j.d.o.o.”, čiji je vlasnik i jedini član uprave Antonio Čubrić

Musa je napomenula kako se na terenu ne smije graditi izvan postojećih gabarita i infrastrukture, jer je riječ o terenu u srcu Parka prirode gdje su zakoni strogi. Izgrađenost objekata i nakon preuređenja ili prenamijene sadržaj moraju ostati isti.

- Onaj tko kupi teren, budući će projekt morati "proći" upravu Parka prirode i nadležnog ministarstva, a ako rješenje bude prihvaćeno, izgradnja će biti strogo nadzirana – kaže Musa i ističe kako objekt ima legelan priključak na kanalizaciju, a struju bi trebali dobiti ove godine..

- Sve se uređuje, i riva ispred, i mulovi i ostala infrastruktura, tako da vjerujem kako će budući vlasnik biti zadovoljan stanjem koje zatekne – govori nam Musa.

image

Objekt je dosta velik i mogućnost za posao su razne

Telascica_real_estate Ig/

Na tom je mjestu nekad bio kamp koji su držali Slovenci, a prvi zainteresirani kupci za ovaj atraktivan komad obale bili su Austrijanci.

- Ipak, oni su osim našeg objekta htjeli kupiti i susjedni, gdje se sad nalazi restoran "Gospoja". No kako je to ipak državno vlasništvo odustali su od investicije. Kako sam shvatila, oni su htjeli sagraditi nekakav resort pa su im za to trebala oba terena – otkriva Musa, te dodaje kako ne čudi zainteresiranost jer teren ima i pristanište za jahte i brodove neposredno ispred objekta.

- Mislim da je cijena koretkna iako nije fiksna. Ipak se radi o jedinstvenoj poziciji koja s godinama može samo dobivati na vrijednosti - zaključila je suvlasnica ove atraktivne nekretnine. 

Načelnik Sali: "Nas nitko ništa nije pitao..."

Načelnik Općine Sali, Zoran Morović, potvorio nam je kako još uvijek nisu dobili nikakav upit vezano uz prodaju nekog terena u Telašćici.

- Posljednji upit koji smo imali stigao nam je s Kornata, vezano uz otok Žakanj. Za sad još nismo dobili nijedan upit iz dijela parka kojeg spominjete. Nadam se da hoćemo jer bez naše odluke ništa se ne može prodati. Protokol je takav da se teren na prodaju prvo ponudi državi, zatim Županiji pa tek onda Općini. Ako sve tri instance odbiju ponudu, onda se može ići na komercijalnu prodaju - rekao nam je Morović te dodao kako Općina u takvim situacijama uglavnom odgovori kako nemaju novaca. 

- Naš je godišnji proračun debelo ispod ponuđene cijene navedenog zemljišta. U tri života ga ne bi kupili... - zaključio je načelnik.  

22. travanj 2024 22:20