StoryEditorOCM
4 kantunaŠTO NAKON GUNJEVIĆA?

Promjene na Višnjiku: prvi čovjek KK Zadar postao Denis Pleslić, a glavni menadžer za privlačenje novca je - dosadašnja klupska tajnica!

Piše Dražen Žura
28. veljače 2023. - 14:40

Nakon sjednice Nadzornog odbora KK Zadar, na kojoj je došlo do smjene direktora Davida Gunjevića te imenovanja v.d. Vane Dundov, dugogodišnje tajnice u klubu, dodirnulo se i sportski dio priče.

Naime, jasno je iskazan stav kako se NO nije i neće uplitati u operativno vođenje sportske politike kluba, jer je to isključivo mandat i posao sportskog direktora uz suglasnost Uprave koja mora osigurati financijska sredstva za njeno provođenje.

Sukladno njihovom zaključku Denis Pleslić je u ovom trenutku "alfa i omega" KK Zadar!

Istina, nedavno je, danas bivši direktor nedvosmisleno kazao kako u klubu u kojem je trener Danijel Jusup, sportski direktor nema što raditi!

Je li tomu tako najbolje znaju Pleslić i Jusup koji su zajedničkim trudom uspjeli privoljeti Darija Drežnjaka na ostanak u Zadru.

I to na način da je s njim potpisan novi ugovor o kojem se malo toga zna, osim što vrijedi do isteka sezone. A čim završi sezona, Drežnjak je slobodan igrač koji može krenuti bilo gdje i to bez odštete, tako tvrde dobro upućeni.

Prisjetimo se, Drežnjak je u Zadar došao u vrijeme dok je sportski direktor KK Zadar bio Branimir Longin te je potpisan četverogodišnji ugovor, s ciljem da se u trenutku pojavljivanja nekoga tko želi njegove usluge prije isteka ugovora, Zadru mora platiti odštetu.

I onda "vodu pije” misao koju je u pismu upućenom NO-u uglavio Gunjević.

image

Bivši direktor KK Zadar, David Gunjević

Luka Gerlanc/Cropix

- Imate novaca i za potpis ugovora igraču koji je cijelu ovu klupsku situaciju lukavo iskoristio kako bi izbjegao odštetu pritom zaboravivši da ga se ljetos u cijelosti isplatilo i da će mu se, bez obzira na sve, zaostaci isplatiti. U isto vrijeme njegov matični klub pušta zadužnice i blokira nam račun, valjda kao nagradu jer ga je KK Zadar dvadeset godina hranio igračima, trenerima i novcem. Ugovor s igračem koji je već imao ugovor pa ga je raskinuo neću potpisati jer ne mislim Krševana Klaricu i Anotinija Sikirića "zavariti" za klupu. U brojnim međusobnim susretima s tri naša najjača konkurenta u Hrvatskoj ove sezone imamo tek jednu pobjedu i jasno je koliko je realno da ove godine osvojimo prvenstvo. Kada smo konačno mogli sve preokrenuti i okrenuti se "našoj dici", vi odlučujete nastaviti po starom”, završen citat.

Nedvojbeno, ovo je jedna od poveznica, ili poluga kojom se smijenilo Gunjevića, jer se upleo u sportski program kojeg je još kao kandidat priredio i osmislio Pleslić kojem je pak ne prethodnom sastanku rečeno kako mora posvetiti pozornost i radu s mlađim uzrastima.

Onaj financijski uteg i dalje je ostao na Upravi, po novome v.d. Vani Dundov koja bi, ako se pomno iščitava zaključak NO-a, trebala pronaći i financijska sredstva.

Nije li se na taj način jednu vrijednu i svome poslu tajnice vičnu djelatnicu stavilo u nezavidan položaj?

Ili će to učiniti novi direktor nakon što se raspiše natječaj, međutim, izbor prvog operativca mogao bi se produžiti do kraja sezone?! 

image
Luka Gerlanc/Cropix

Zasigurno u NO-u, očekuju kako će gradski proračun konačno postati stvarnost, samim time na račun će se sliti 664 tisuće eura, koje će onda vršiteljica dužnosti transferirati prema svima koji su na platnoj listi KK Zadar. Na taj način će se dobiti miran nastavak sezone u kojem će sportski direktor moći jednako tako odraditi i rezime prve godine mandata.

Kup je propao, nikad ranije, u HT Premijer ligi, realne šanse za osvajanje naslova postoje, osobito nakon ostanka Drežnjaka i dolaska Petra Aranitovića. U AdmiralBET ABA ligi također stanje je takvo da se nastavlja očuvanje sadašnje visoke pozicije na ljestvici, odnosno, odlazak na završni turnir na kojem će se naći osam momčadi.

Time bi se mogao realizirati Pleslićev cilj kroz prizmu učinka na više od pedeset posto pobjeda u ovom natjecanju, kako je to naveo u svojem programu rada! Ostanak u ABA ligi je osiguran, čime je pak u prvoj, od dvije zajamčene godine ugovora Jusup ispunio očekivanja koja je istaknuo na početku sezone. Još se sve, unatoč gubitku Kupa, može poboljšati osvajanjem Prvenstva Hrvatske, što je kod navijača Zadra velika želja i sveti cilj!

24. travanj 2024 19:06