StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: POGLEDAJTE VRHUNSKU PROVOKACIJU BLEKA I KONJA

Prozvali organizatore za uništavanje Zadarskog karnevala, pa kune koje su dobili za masku razdijelili kao poštari građanima!

26. veljače 2017. - 18:34
karneval_zadar8-260217

Bokanjački KUD Bleke i konji napravili su na ovogodišnjem Zadarskom karnevalu svoju možda najuspjeliju provokaciju.

Bleke su prozvali organizatore da nemaju nikakve volje raditi karneval koji su godinama sve više srozavali i doveli ga do gašenja.

 

"Nastup" na velikoj karnevalskoj povorci iskoristili da, u ulozi poštara na motorinu, podijele u kuvertama građanima novac kojega su dobili od Turističke zajednice grada kao naknadu za grupnu masku.

- Oni su plaćeni da ovo rade, a samo iskorištavaju našu kreativnost. Pošto taj novac uzimaju od građana, mi ćemo ga sada građanima vratiti - poručili su Bleke i konji dijeleći kuverte sa šoldima zabezeknutim građanima na Narodnom trgu. Uostalom, pogledajte video:

 

- Od velebnih predstava u režiji Nene Stojakovića i njegove Propele, pa nadalje 057 Radija, te prvih godina Turističke zajednice, došli smo do pukog odrađivanja Karnevala. Od tri stagea s moćnim razglasom, Karneval je spao na stage od Karnevalića i razglasom za njega. Umjesto da iskoristi kreativnost skupina koje vam tradicionalno nose program, da dignete Karneval na veći nivo, uspjeli ste ga dovesti do gašenja. Budite pošteni prema svima pa priznajte da nema volje raditi i od maškara očekujete da naprave posao koji je vaš... Dragi naši, vi ste plaćeni za to, novac koji smo dobili od vas "za subvenciju maske" vratili smo građanima od kojih je i uzeto. Svako dobro u daljnjem radu i pozdrav od nas s pjesmom od TBF-a "Odjeb je lansiran" - stoji u proglasu KUD-a Bleke i konji organizatorima Zadarskog karnevala, a to su Turistička zajednica Grada Zadra i Grad Zadar.

Novac su razdijelili građanima u kuvertama na jednake dijelove - svatko tko je "uhvatio" kuvertu dobio je 20 kuna. 

16. travanj 2024 12:20