StoryEditorOCM
4 kantunaKREŠIMIR KROLO

Prvi je napustio NO Hajduka, a ovako se prije dvije godine predstavio: Fali nam prepoznatljiva igra, omladinski pogon je dobar

Piše Vedran Babić/SD
9. srpnja 2020. - 21:35

Krešimir Krolo diplomirao je sociologiju i povijest u Zadru, ondje i doktorirao na združenom studiju, a danas je docent na Odjelu za sociologiju, također u Zadru. Taj je odjel jedan od sudionika u projektu udruge Naš Hajduk “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”. Surađuje s nizom udruga iz civilnog sektora. Splićanin, uskoro će napuniti 42 godine, prebivalište mu je u Medulinu, a u Zadru radi.

5 pitanja kandidatima za ‘nadzornike’

- Zašto ste se kandidirali, s kojim ciljem?

- Zašto mislite da baš Vi zaslužujete mjesto u NO-u? Kako će Hajduk “profitirati” Vašim angažmanom u NO-u?

- Kako zamišljate svoju ulogu u NO-u?

- Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi?

- Smatrate li da sadašnji predsjednik Uprave Jasmin Huljaj radi dobar posao i zaslužuje ostati na toj funkciji ili po Vama Hajduk treba novog čovjeka na čelu kluba? Zašto?

Odgovori

1. Kombiniranim iskustvom iz privatnog i javnog sektora mogu ponuditi znanje nadzora temeljnih pretpostavki funkcioniranja institucije kao što je Hajduk. Zalažem se za aktivno sudjelovanje u javnom prostoru i preuzimanje građanske odgovornosti umjesto čekanja da netko drugi rješava naše probleme. Pratim sve što se zbiva u klubu i ključ je koherentna, detaljna strategija koja obvezuje sve dionike unutar jedne takve priče na specifičan cilj i kako realizirati taj cilj. To je nužno. Kad bismo to definirali, onda bi sve bilo jednostavnije. Bilo bi i manje trauma u smislu sportskih i operativnih odlazaka, a onda bi i posao nadzornika bio jasniji.

2. “Profitirati” je malo teška riječ jer insinuira da NO prelazi u elemente koji nisu u njegovoj ingerenciji... Najvažnije je što smatraju članovi, oni su ti koji će procijeniti jesu li moj program i moje vrijednosti dovoljno zanimljive za ono što oni smatraju da je klubu bitno. Treba ustaliti projekcije kluba i onda se na tom temelju priča može dalje graditi.

3. Teško je to reći jer ne znam kako će taj sustav izgledati. Ima kandidata različitih perspektiva i biografija. Ključno je da svi izabrani imaju glavni preduvjet, a to je da su im projekt i model po kojem Hajduk funkcionira bliski. Ako se slažemo oko toga i oko toga da mora postojati jasna strategija, onda je dalje sve lakše. Bilo bi manje trzavica koje su možda postojale u prijašnjim sazivima.

4. Ovo mogu komentirati samo kao navijač, sa strane. Stanje ne izgleda jako dobro. Ne zadovoljava pogled na tablicu i igra. Mogao bih se pomiriti s bodovnim manjkom da postoji prepoznatljiv potpis i stil igre, što nije slučaj. Puno je amplituda, međutim situacija ni izblizu nije katastrofalna. Pozitivan je rad omladinskog pogona i Akademije, što je temelj, a drago mi je i što se nakon dužeg stagniranja riješio problem voditeljice marketinga u kojem ima mnogo prostora za napredak.

5. Ima elemenata s kojima se ne slažem, ali ima i dobrih stvari. Huljaj nije tu dugo, naslijedio je dio strukturnih elemenata, još se prilagođava... Možda je u nekim stvarima mogao bolje reagirati, a neke je odradio korektno. Konačni sud treba odvojiti od onoga što kao navijač mislim i onoga što bi sutra pokazala izvješća na osnovu kojih treba raditi pretpostavke. Emocije i razum valja odvojiti.

19. travanj 2024 07:49