StoryEditorOCM
4 kantunaHOĆE LI DOBITI NOVI DOM?

Psi sa snimke koja je šokirala Hrvatsku oduzeti vlasniku, smješteni u kaštelanskom skloništu; Dr. Filipović otkrila u kakvom su zdravstvenom stanju i što će dalje biti s njima

Piše PSD
23. studenog 2018. - 14:05
Izrezak_psi.JPG

 

Zlostavljani psi u vlasništvu lovca iz okolice Muća, odlukom Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, privremeno su oduzeti vlasniku te su primljeni u NO KILL sklonište Animalis Centrum gdje će boraviti do konačne odluke Suda, objavljeno je na Facebook stranici skloništa u Kaštel Sućurcu, u vlasništvu Zdenke Filipović.

Psi su pregledani te će imati svakodnevni veterinarski nadzor, a budući da nisu bili mikročipirani ni cjepljeni, isto je obavljeno odmah po dolasku, izvjestila je Filipović putem Facebook stranice, a za Dalmacija danas otkrila je i u kakvom su stanju životinje sa snimke koja je šokirala Hrvatsku.

'Njihovo zdravstveno stanje je u potpunosti zadovoljavajuće. Neki od tih pasa su čak malo predebeli. Svakako se vidi da se o njima vodilo računa. Rekla bih da je ovo suprotno dojmu koji se stekao kada se vidjela snimka. Nema sumnje da su životinje njegovane i dobro hranjene', kazala je dr. Filipović, i sama zaprepaštena snimkom koja je procurila u javnost.

'Svjesni smo da je interes građana veliki, no molimo poštujte činjenicu da se trebamo držati uputa Veterinarske inspekcije te ovi pasonje moraju boraviti u karanteni narednih desetak dana, te ih se ne može posjetiti i fotografirati.

Mi, kao i vi, očekujemo pravednu odluku u skladu s dobrobiti životinja te vjerujemo da ćemo uskoro biti u prilici tražiti ovim psima siguran i topao dom, daleko od onoga što su do sada prolazili. 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte, no još jednom napominjemo da posjeti ovim psima za zainteresirane građane u narednim danima nažalost neće biti mogući', objavili su iz kaštelanskog skloništa Animalis Centrum.

25. travanj 2024 23:11