StoryEditorOCM
4 kantunaNOVOST U PONUDI

Psihijatrijska bolnica na Ugljanu okreće se zdravstvenom turizmu: gradit će objekt za osobe koje pate od proživljenih stresova, izgaranja na poslu...

Piše AVŠ
4. travnja 2022. - 14:52

Psihijatrijska bolnica Ugljan trenutno je procesu dobivanja suglasnosti svog osnivača, Zadarske županije, na bavljenje zdravstvenim turizmom. Prema sadašnjem planu, čija je realizacija vrlo izgleda, Psihijatrijska bolnica ponudit će na tržištu dio zemljišta u svom vlasništvu gdje će partner investitor, temeljem ugovora o pravu vlasništva, izgraditi objekt za djelatnost zdravstvenog turizma. O čemu se točno radi?

- Inicijativa je krenula od Ministarstva zdravstva koje je sve zdravstvene ustanove, ukoliko za to imaju mogućnosti, potaknula na bavljenje zdravstvenim turizmom. Mi mogućnosti imamo, za početak je to zapušteni prostor uz more površine šest hektara koji se lako može privesti svrsi, a trenutno je zapušten, lani je tamo i požar planuo. Odlučili smo se za pravo na gradnju jer je taj model puno kvalitetniji od običnog dugoročnog najma, kako za nas tako i za budućeg investitora koji bi tamo gradio objekt za zdravstveni turizam. Prema modelu o kojemu sada razmišljamo, parner investitor bio bi dužan izgraditi nove objekte te klijentima prodati paket usluga koje uključuju smještaj, hranu i rehabilitaciju dok bi bolnica bila zadužena za pružanje zdravstvenog dijela usluge. Svi uvjeti bit će detaljno opisani u javnom natječaju kojega će bolnica objaviti - kaže ravnatelj Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, dr. sc. Mladen Mavar.

Ove zdravstvene usluge pružale bi se osobama s blažim psihičkim smetnjama koje su nastale kao posljedica njihovog stila života, izgaranja na poslu, različitih socijalnih problema, proživljenih stresova, ali i osobama s težim psihičkim stanjima. Imali bi usluge psihijatra, psihologa i socijalnog radnika, ali i dodatne sadržaje. Za Psihijatrijsku bolnicu, koja godina muku muči s nedostatnim limitom, ovo bi bila dobra prilika za dodatnu zaradu i unaprijeđenje standarda.

- Kako bude rasla potražnja za uslugama, doći će i do novih zapošljavanja zdravstvenih djelatnika u samoj bolnici, povećanja prihoda i ulaganja u prostore i opremu. Očekujemo da će razvoj nove djelatnosti pozitivno utjecati na naše pacijente jer ćemo dodatnim prihodima moći ostvariti i dodatna ulaganja u prostor i opremu koja se koristi u svrhu pružanja zdravstvene zaštite osiguranicima HZZO-a - poručuje kaže Mavar.

28. svibanj 2024 12:01