StoryEditorOCM
4 kantunaISPECI PA RECI...

Pupić Bakrač uvrijedio Slogu iz Mravinaca, a to je uzoran klub na drugom mjestu 3. HNL! Reagirao i HNK Zadar...

Piše Dražen Žura
29. listopada 2021. - 23:18

Politička pozornica oduvijek je, zapravo, bila mjesto s kojeg mnogi nezadovoljnici koriste prigodu kako bi se pod zaštitom nekakvog imuniteta mogli „blatom” nabacivati na svoje kolege neistomišljenike. Nebitno koja je stranka u pitanju! I takva borba nam je itekako poznata, svjedoci smo je u svakodnevici, na svim razinama od lokalne do državne razine. Onaj tko voli može slušati takav način rasprava koje tek u manjem broju slučajeva donose nešto konstruktivno za birače, odnosno, sve koji žele bolje sutra. Ali, što kad se pod egidom demokracija, vrijeđa i omalovažava neki sportski kolektiv koji u zadarskom slučaju nema nikakve veze s dolje u tekstu izrečenim, osim činjenice da se dva kluba HNK Zadar i HNK Sloga iz Mravinaca nalaze u istom natjecanju. Tako je na sjednici Gradskog vijeća Zadra, vijećnik Marko Pupić Bakrač imao za potrebu komparirati učinak nogometaša Zadra i Mravinaca, ali na posve grub i uvredljiv način, nimalo sportski....

- Klubu smo dali 2.5 milijuna kuna, a oni su 3. HNL Jug. Teško im je, nisu se posložili. Gube od Sloge iz Mravinaca, koji se skupe u gostioni pa polupijani dođu na utakmicu i dobiju je. To je sramota. U taj klub, kojem daješ novce, lopte i dresove, ne može ući legenda hrvatskog nogometa Subašić. Mene zovu prijatelji i kažu mi da mu Knežević (direktor kluba op.a.) ne da da uđe u klub.

Poželio je Bakrač stati iza leđa i bivšeg nogometnog reprezentativca Danijela Subašića, kojem se, prema riječima gradskog vijećnika, ne dozvoljava da uđe u klub....

Uslijedilo je i priopćenje HNK Zadar:

- Iako najčešće ne reagiramo na skupljanje jeftinih političkih poena, ovaj put smatramo potrebnim javno osuditi istup vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača sa sjednice Gradskog vijeća. Prvenstveno, HNK Zadar najoštrije osuđuje vrijeđanje, neistine i uvrede upućene našim sportskim kolegama iz Nogometnog kluba Sloga za koje je Marko Pupić Bakrač izjavio da „se skupe u gostioni pa polupijani dođu na utakmicu”.

Podsjetimo, HNK Zadar uživa punu podršku Danijela Subašića koji pomaže Klubu u organizacijskom, financijskom i savjetodavnom smislu čemu je i javnost mogla svjedočiti. Između ostalog, Subašić je zaslužan za kompletnu renovaciju prostora u i oko svlačionica na Stanovima koje je ovo ljeto opremio i izgradio svojim rukama. Javnosti je poznata i činjenica koju je Danijel sam iznio u jednom medijskom istupu - da je trenirao u Klubu šest mjeseci te da se imao namjeru i registrirati u slučaju da nije došlo do dogovora s HNK Hajduk. Također je podrška bila vidljiva svima koji su se u subotu, 9. listopada 2021. godine pojavili na humanitarnom okupljanju na Narodnom trgu koje je Klub organizirao u sklopu projekta ‘Zadarska dica’, a koje je svojim dolaskom podržao i Danijel, stoji u priopćenju HNK Zadar.

Svatko onaj tko želi znati o kojem se klub radi, dovoljno je zaviriti na ljestvicu 3. HNL – skupina jug i vidjeti kako se HNK Sloga, taj uzorni klub nalazi na drugom mjestu! I držimo kako boljeg odgovora na omalovažavanje i vrijeđanje, jednostavno nema.

Iz kluba Sloga su pak, vrlo gospodski, poručili....

- Nemamo se nikakvu namjeru s time baviti na osobnoj razini, jedino možemo izraziti zahvalnost HNK Zadar na podršci što smo i učinili u našoj prepisci. Doista, svi koji prate 3.HNL znaju koje sportske vrijednosti njegujemo, usput, slavimo stotu obljetnicu osnutka, imamo i stotinu djece u školi nogometa, a Maravinci s okolnim mjestima broji oko 1600 osoba. Dakle, naše vrijednosti se dobro znaju, ne bismo ni trajali ovoliko godina da nije tako. Svi koji govore drukčije su neznalice, ali ne bih više o tome. Za nas je to bila završena priča nakon kontakta s ljudima iz HNK Zadar – zaključio je Zdravko Perko, predsjednik HNK „Sloga”.

Ispeci pa reci...

O tome kako nikad ne bira način kako se obračunati sa suprotnim političkim stranama, Pupić – Bakrač, doista, nema „dlake na jeziku” što je njegovo posve apsolutno pravo. Slagali se s njim ili ne, čovjek ima pravo razmišljati svojom glavom.

Onda, možda nije ni suvišno podsjetiti se njegovog ulaska i u bitku za fotelju direktora KK Zadar.

- Vi ste se g. Pupić javili na natječaj za direktora KK Zadra i na razgovoru pred petero članova izjavili da Vas ne zanima KK Zadar, već da želite mjesec dana biti tu da ga uništite do kraja. Kao pod izlikom da želite uvid u sve papire unatoč tome što je u procesu predstečajne nagodbe sva dokumentacija javno na 300 stranica objavljena u Fini i na internetu i ne postoji niti jedan dokument skriven od javnosti. Niste se željeli pozabaviti tim. Nije Vas to interesiralo. Niste željeli istražiti uzroke i probleme , javnim priopćenjem u travnju 2016. g. obratio mu se Darko Kasap, u to vrijeme predsjednik Nadzornog odbora KK „ Zadar”.

18. travanj 2024 04:33