StoryEditorOCM
4 kantunaSPEKTAKL NA NEBU IZNAD FORUMA

Pustite lampion i pomozite Anđeli!

Piše AVŠ
15. veljače 2017. - 16:27
ZAZELI_LJUBAV_FORUM_ZADAR_1_1455093687.JPG

Čak pet tisuća lampiona obasjat će u subotu navečer nebo nad zadarskim Forumom gdje se već šestu godinu za redom održava svjetlosni spektakl „Zaželi ljubav". Priča koja je krenula kao manifestacija za Valentinovo neočekivano se pretvorila u pravi spektakl na kojemu svake godine sudjeluje sve više ljudi, a samo lani na Forumu je okupila pet tisuća Zadrana, što je hrvatski rekord u puštanju lampiona. No, "Zaželi ljubav" je uz to postala i dobra turistička priča za grad jer su upravo fotografije s ovog događaja postale jedna od najpopularnijih zadarskih razglednica, zbog čega je projekt podržala i Turistička zajednica Grada Zadra.

- Ovo je jedna od onih manifestacija koje imaju priču i stvaraju tradiciju koja donosi uspješnost, kazao je jučer najavljujući subotnji spektakl direktor Turističke zajednice Grada Zadar Ante Rados.

Sav prihod od prodaje lampiona, koji se od utorka mogu kupiti u Boutique Hostelu Forum po cijeni od 25 kuna, bit će doniran Anđeli Piplović, 20-godišnjakinji iz Zadra koja se bori s iznimno teškim i rijetkim Rettovim sindromom. Zato su organizatori ove manifestacije, društvo Propela, agencije Galea i caffe bara Kult, koji su lani pomogli Socijalnu samoposlugu, ove godine prihodom od prodaje lampiona odlučili pomoći Anđeli i njezinim roditeljima. Oni koji ne stignu svoj lampion kupiti do subote, mogu to učiniti na sam dan manifestije i to na Forumu, na štandovima gdje će ih prodavati poznati Zadrani koji su se rado odazvali ovoj manifestaciji.

Prodajni štandovi u subotu se otvaraju u 17 sati, a zabavni program počinje od 18 sati. Puštanje pet tisuća lampiona predviđeno je za 19,30 sati.
 

 

10. svibanj 2024 09:40