StoryEditorOCM
4 kantunaTRAGEDIJA U MURVICI

Radnika probola poluosovina stroja: ‘Tog je dana došao u 14 sati, radio je drugu smjenu, a nakon sat vremena se dogodila tragedija! Svi smo u šoku...

Piše Božana Sviličić
12. travnja 2022. - 14:40

- To je strašno, s nama je bio 16 godina, bio je odličan, veseo, miran čovjek i radnik. Nikome od nas nije jasno kako se to moglo dogoditi, svi smo u šoku. Tog je dana došao u 14 sati, radio je drugu smjenu, a nakon sat vremena se dogodila tragedija. Nitko od nas ne može shvatiti što je pošlo po zlu, kazao nam je jedan od kolega 43-godišnjeg radnika D.K. iz Islama Grčkog koji je smrtno stradao u ponedjeljak poslijepodne u pogonu poznate švicarske tvrtke za proizvodnju visokokvalitetne fleksibilne ambalaže Aluflexpack u Murvici Donjoj.

Radnik je smrtno stradao pod strojem na kojem je radio. U policiji su potvrdili kako je na mjestu događaja obavljen očevid te je Državno je odvjetništvo poslalo posebno izvješće kako bi se obavila i obdukcija zbog utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog slučaja. Policija je dojavu o tragediji zaprimila oko oko 15 sati kada im je dojavljeno da se prilikom rada na stroju dogodila nesreća na radu.

- U suradnji s inspektorom zaštite na radu Državnog inspektorata obavila očevid, a tijelo je prevezeno u zadarsku Opću bolnicu gdje će biti obavljena obdukcija - rekli su u policiji.

U jednoj od najuspješnijih zadarskih tvrtki šokirani su tragičnim događajem.

- Svi smo duboko potreseni ovim događajem i još uvijek nastojimo saznati detalje. Izražavamo duboku sućut obitelji, prijateljima i suradnicima. Sigurnost i dobrobit naših kolega nam je uvijek na prvom mjestu, pogotovo s obzirom na industriju iz koje dolazimo i činjenicu da je velika većina naših kolega zaposleno upravo u proizvodnji u radu sa strojevima. Ne bismo htjeli nagađati što se točno dogodilo. Čim budemo imali sve pravovaljane informacije, odmah ćemo vas o tome obavijestiti- poručili su iz uprave Aluflexpack ističući kako je ovo nažalost prvi i nadaju se i zadnji put da se dogodila ovakva vrsta stradavanja.

Iz razgovora s djelatnicima tvrtke saznajemo da je nesretnog radnika u jednom trenutku zahvatila jedna od poluosovina stroja na kojem je radio. Bio je iskusan radnik kojem se nisu događali propusti na radnom mjestu pa se zato pretpostavlja da se nesreća najvjerojatnije dogodila u trenutku kad nije bio dovljno oprezan. Usmrtila ga je poluosovina valjka tako što ga je "ubola" u predjelu prsa.

01. listopad 2023 21:08