StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO NOVO SMEĆE U VELIKOM ZADARSKOM ŠUMSKOM PARKU

Rastavili auto pa ga u komadima izbacili u šumu na Muspastanu

Piše Branko Božić
1. srpnja 2018. - 13:39
777 (6)

Koliko je trebalo imati ¨mašte¨, da se u cijelosti demontira karoserija osobnog automobila, te da se tako demolirani dijelovi pobacaju po zelenoj površini unutar utrobe park šume Musapstan.

O tome još jednom iznova nažalost svjedoče ovi foto kadrovi, što smo ih uspjeli snimiti ove subote, čime se dodatno ugrožava biljni i životinjski svijet. Po onome što se dade golim okom zamijetiti, u park šumi Musapstan unatoč ljetnoj vrućini, iz dana u dan sve je više rekreativaca (šetača, trkača, vlasnika pasa i njihovih ljubimaca). No, nažalost onih koji bi morali paziti na red i čistoću, teško da ih se može sresti.

Hrvatske šume su prethodnih godina običavale strojem u ovo vrijeme pokositi kupinu, draču, travu i ostalo raslinje uz pješačke staze. Za sada još ništa. Ipak, vjerovati je da će što skorije prionuti tom poslu. Time će se zahvatom pored ostalog izgled i vizura zelenih pluća grada Zadra u mnogome učiniti ljepšima, a istovremeno smanjiti će se mogućnost izbijanja požara na najmanju moguću mjeru, u ove vruće i suhe ljetne dane.

27. travanj 2024 02:00