StoryEditorOCM
4 kantunaSTANJE U LJEKARNAMA

Ravnatelj Čolak: "Opskrba je puno bolja nego prije 15 dana, a Zadrani su, vjerojatno zbog rata, vrlo odgovorni i disciplinirani te slušaju nadležne"

Piše M. Gugić
1. travnja 2020. - 17:55
”Zadrani su vrlo odgovorni i disciplinirani. Vjerujem da je rat puno utjecao na to jer su tih godina naučili da mogu bez puno stvari, čak i onih najosnovnijih.”Luka Gerlanc/jure Mišković Cropix

Situacija je puno, puno bolja nego prije 15 dana – rekao nam je ravnatelj Ljekarni Zadar, Božo Čolak na naš upit kakva je situacija u opskrbi apoteka. 

- Stvari su se stvarno popravile, trenutno imamo dezinficijensa, rukavica i maski, ali rukavice prodajemo u ograničenim količinama, znači ne može netko doći i kupiti koliko želi – istaknuo je Čolak te dodao kako se Zadrani ne moraju bojati da će ljekarne ostati bez nečega jer je situacija s opskrbom puno bolja nego na početku izbijanja epidemije. 

image
Bozo Colak, ravnatelj Ljekarne Zadar.
 
Jure Miskovic/Cropix


Također, naglasio je kako se, na svu sreću, njegovi dežurni ljekarnici nisu susreli sa slučajevima kršenja samoizolacije.

- Koliko znam, rijetko se u Zadru događalo da je netko kome je određena samoizolacija prekršio tu mjeru i došao kod nas u jednu od ljekarni. Mislim da je rat veliki razlog za to:  ljudi su ovdje vrlo odgovorni i disciplinirani jer su u tom razdoblju devedesetih godina naučili da mogu bez puno stvari, čak i onih najosnovnijih. Zato moram pohvaliti naše sugrađane koji zaista slušaju što im se kaže – rekao je Čolak te dodao kako uz sustave koje su uveli ne postoji mogućnost da osoba koja je u samoizolaciji uopće uđe u prostore ljekarne. 

- Kontrole su na visokoj razini i svi ljekarnici ih se drže. Radi se u dva tima, jedan tim radi tjedan dana, zatim se sve dobro dezinficira, a onda preuzima drugi tim koji također radi tjedan dana. Naravno i nakon radnog vremena svi prostori se detaljno dezinficiraju – zaključio je Čolak.

image

 
Luka Gerlanc/Cropix
17. travanj 2024 19:40