StoryEditorOCM
4 kantunaSMJENA ILI TUŽBA

Ravnatelj Radoš na račun dobio 1600 eura, ali ih nije podigao. Mala je šansa da će zbog toga biti smijenjen...

Piše Iva Ivanac
26. kolovoza 2021. - 15:28

Hitna sjednica Domskog odbora, koju je zatražio župan Božidar Longin, zbog Stipice Radoša, ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, održat će se u četvrtak u popodnevnim satima.

Župan je od resornog pročelnika zatražio hitnu sjednicu zbog optužbi na račun ravnatelja Radoša da je na privatni račun primao uplate korisnika Doma koji je u ljetnim mjesecima služio kao karantena za turiste oboljele od koronavirusa.

Optužbe na račun ravnatelja iznio je županijski vijećnik Jure Zubčić (SDP) koji je na svom Facebook profilu objavio i audio snimku na kojoj ravnatelj objašnjava potencijalnom korisniku da novac za troškove smještaja treba uplatiti na njegov osobni račun. Kako doznajemo na Radošev je račun tako sjelo nešto manje od 1600 eura. Ravnatelj Doma nadležnima se pravdao da nije ništa krivo učinio te kako su se stvari zakomplicirale jer su svi djelatnici knjigovodstva bili na godišnjem.

Rekao im je da su turisti htjeli plaćati u eurima i da Dom nije imao otvoren devizni račun te kako je zbog toga korisnicima dao broj svog privatnog računa. Pravdao se time i da novac još uvijek "stoji" na njegovom računu i da ga on nije podizao.

Iako se hitna sjednica Domskog odbora održava u popodnevnim satima, na njoj se vrlo vjerojatno ništa revolucionarno neće dogoditi. Odbor zasigurno popodne neće razriješiti Radoša s njegove funkcije, već će čekati da PU zadarska i Općinsko državno odvjetništvo završe izvide. Ovisno o rezultatima izvida, ako se podigne optužnica protiv Radoša, na njegovo bi se razrješenje moglo čekati sve do pravomoćne presude. U protivnom, kako je pokazala praksa nekih smijenjenih ravnatelja srednjih škola u Zadru prije pravomoćne presude, Radoš bi mogao podignuti tužbu protiv onih koji su ga razriješili prije sudske konačne olduke i na taj način tražiti isplatu svih plaća za razdoblje za koje je bio smijenjen, ponovno vraćanje na posao, ali i odštetu za nanesenu duševnu bol.

24. travanj 2024 15:37