StoryEditorOCM
4 kantunaNEMA NEDODIRLJIVIH

Razbijena još jedna narko udruga: među uhićenima i Siniša Dodoja zvan Šeki koga se povezivalo s pokojnim Senkom Perakom ubijenom u Zadru 1998. godine

Piše PSD
28. svibnja 2020. - 11:18

U manje od tjedan dana na splitskom području razbijena je druga zločinačka organizacija. U srijedu najranije ujutro PNUSKOK iz Splita započeo je na području Splita i Solina upade u stanove i uhićenja skupine osumnjičene za trgovinu heroinom i kokainom.

Kako saznajemo, trenutno je u službenim prostorijama sedam osoba, a zaplijenjeno je 2 kilograma heroina i 2 kilograma kokaina. Kao čelne ljude zločinačke organizacije policijski USKOK je označio Alena Markulića zvanog Luster iz Solina, Sinišu Dodoju zvanog Šeki iz Dugopolja i Matu Blaževića zvanog Sova iz Splita.

Akcija je rezultat višemjesečnih tajnih mjera nadzora i sustavnog rada u koordinaciji USKOK-a. Osim samog uhićenja važnija je činjenica da su pojedine osobe iz kruga uhićenika dugo slovile kao zaštićene, a sada se pokazalo da nema nedodirljivih.

Upravo činjenica da nema dosje vezan za dilanje droge, iako se stalno pričalo kako se uz legalne ugostiteljske poslove bavi i trgovinom narkoticima utjecala je da je Alen Markulić bio poznat kao osoba pod patronatom visoko rangiranih policajaca. Urbane legende raspredale su konstantno kombinacije s kim i kako se druži, trenira i pije kavu te u čemu se krije tajna njegovog utjecaja.

Ako je posebni tretman i postojao, očito je njegov rok istekao. S druge strane Siniša Dodoja je poznat po poslovima s drogom još od vremena kada je surađivao sa Željkom Maglovom, Zoranom Doždorom Jumom i narkobosom Ivanom Skenderom. Također ga se povezivalo sa sada pokojnim Senkom Perakom, ključnim čovjekom Skenderove mreže u Zadru ubijenog 1998. godine. Osim po trgovini narkoticima poznat je i po prijekoj naravi.

Mate Blažević Sova, poznati lik sa splitskih Brda, pravomoćno osuđivan za trgovinu heroinom i marihuanom. Kriminalističko istraživanje je još u tijeku te samim time nije konačan broj osoba koje će se privesti.

19. travanj 2024 03:18