StoryEditorOCM
4 kantunaDIGLA SE PRAŠINA

Reagiranje Jure Zubčića: "Mario Vuksan brani neobranjivo. On je plaćeno pero Turističke zajednice"

Piše Zadarski.hr
4. studenog 2023. - 21:04

Nakon što smo u subotu poslijepodne objavili tekst Marija Vuksana o putovanju u New York i ostavci Marija Paleke, reagirao je predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić. Njegovo priopćenje, pristiglo u subotu nešto prije 21 sat, prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na javne prozivke molim vas da objavite moje reagiranje koje donosim u nastavku teksta.

Plaćeno pero TZ-a Zadar Mario "skoro putnik" Vuksan našao se uvrijeđen u tekstu jer osjeća da nije dovoljno zaradio svoje honorare, pa brani neobranjivo.

Imajmo svi razumijevanja za Maria Vuksana jer u ovim nepredvidivim vremenima još mu nije poznato ime novog direktora TZ-a i treba nekom budućem pokazati lojalnost ustanovi, odnosno, vlastitom honoraru.

Kaže naš, skoro putnik, da HDZ nije postavio ni odlučuje o smjeni Paleke, a cijeli grad zna da je tog dana o tome odlučivano u Medulićevoj 2. E, Mario i Mario!

Međutim, određeni kognitivni napredak je prepoznat kod notornog prvog pera jer je uspio prepoznati da su turistička pristojba i turistička članarina javni novac. Čestitam! Očekivao sam da nekadašnji novinar razumije odnose pojmova porezni obveznik i parafiskalni namet. Stoga ćemo mu to dokazati i detaljnjim traženjem prava na pristup informacijama, pa da cijeli grad, osim astronomskih troškova puta u New York sazna i iznose svih honorara koje dodjeljuje TZ. Veselim se.

I takvo pero, plaćeno javnim novcem, odlučuje tko je novinar, a tko je notorno traljav jer mu je jedina mjera podobnost odgovornima o javnom novcu.

Dame i gospodo, to je Mario Vuksan, autor niže potpisanog teksta, nekad novinar odnosno cenzor, a sad piše za Turističku zajednicu. A tek počinje učiti što je turistička pristojba", stoji u priopćenju Jure Zubčića, predsjednika SDP-a Zadarske županije.

03. svibanj 2024 18:17