StoryEditorOCM
4 kantunaUVJETNA ZA NAPAD

"Rekao mu je da je purger, purgerska p... i da se kod njega više ne bi nikad vozio...!"

Piše Božana Sviličić
3. ožujka 2020. - 18:21

Zbog napada na taksista, koji je pao na tlo i udario potiljkom u asfalt zadobivši prijelom baze lubanje, 46-godišnji Zadranin G.S.P. nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od pet godina. Presudom sutkinje Teodore Projić – Škovrlj, 46-godišnjak je proglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 14. ožujka 2017. kada je oko 2,20 sati, na Obali kneza Branimira, u alkoholiziranom stanju napao taksista koji mu je rekao da ga više neće voziti jer mu je ostao dužan 20 kuna za vožnju.

Prema optužnici, na njega je više puta je nasrtao pokušavajući ga rukom uhvatiti za vrat i lice, te udariti šakom u glavu što je ovaj blokirao, te izbjegavao uzmičući unatrag. U povlačenju je, međutim, taksist izgubio ravnotežu i zapeo o betonski stupić i zajedno s 46-godišnjakom pao na tlo udarivši potiljkom u asfalt. U padu je zadobio teške tjelesne ozljede u vidu puknuća baze lubanje i subduralno krvarenje.

Zadranin je u obrani opovrgnuo krivnju navodeći kako smatra da je do ove situacije došlo iz neke oštećenikove "frustracije u glavi". Ispričao je kako se često vozi taxijem, te da je taksist možda bio ljut jer ga on više ne zove, nego zove drugog, no nije imao ništa protiv njega. Pojasnio je kako je tu večer malo popio, dva do tri gemišta, no da je postupao u samoobrani u kojoj je nesretna okolnost bila to što je takist pao preko čunja.

Naveo je kako je njemu taksist prvi prišao i obratio mu se riječima: „Što si se prodao za 20 kuna?“, na što mu je on odgovorio „ što ti hoćeš od mene, samo se makni ća, što ja imam s tobom, ja s tobom nemam ništa čovječe Božji.
- Nije bilo fizičkog kontakta između nas, nego je ovaj ustuknuo i samo se izvrnuo. On je malo stariji čovjek, trapav. Izvrnuo se jer je išao unatrag, kao da je bježao od mene. Tada je došlo do nekog kontakta, ali ne i udaraca. Nisam ga odguravao, jer je on težak čovjek, ima preko 100 kilograma i malo je nezgrapan. On me htio povući unatrag – rekao je na sudu.

Taksist koji je to večeri bio na mjestu događaja na sudu je pak posvjedočio kako je te večeri Zadranin govorio njegovom kolegi da je purger, purgerska pička i da se kod njega više ne bi nikad vozio.
- Na početku ovaj uopće nije reagirao, međutim kad mu je u vrijeđanju ovaj spomenuo majku, pristojno mu je rekao da to ne radi. Ovaj je tada nasrnuo na njega fizički, te ga udario šakom u glavu. U kretanju unatrag zapeo za čunjić na nogostupu pa je pao a onda je i okrivljenik pao na njega- ispričao je.
Svi su ga zajedno podignuli, a Zadranin je otišao s mjesta događaja. On i još jedan poznanik odvezli su taksista u bolnici gdje su saznali da je zadobio prijelom lubanje i unutarnje krvarenje.
Smatra kako je okrivljenik bio pod utjecajem alkohola što se osjetilo iz njegova zadaha, a i iz njegovog načina komunikacije.

20. travanj 2024 11:06