StoryEditorOCM
4 kantunaPONIŠTEN NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA NARODNOG MUZEJA ZADAR

Renati Peroš ističe mandat, može biti v.d. ravnateljica samo ako to potvrdi Županijska skupština!

Piše L.B.
18. rujna 2018. - 15:00
Izrezak_renata.JPG

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar (NMZ) poništilo je natječaj za izbor ravnatelja NMZ-a, koji je bio objavljen u lipnju i na koji su se javila dva kandidata. Natječaj je prije četiri dana poništen, kako su u obrazloženju naveli iz Zadarske županije, zbog „pogreške u tekstu natječaja“.

- Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar donijelo je Odluku o poništenju natječaja za imenovanje (reizbor) ravnatelja/ice Narodnog muzeja Zadar zbog uočene pogreške u tekstu natječaja, a odnosi se na izostavljanje poziva i poveznice na internetsku stranicu Ministarstva hrvatskih branitelja na kojoj su navedeni dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 103. stavku 2. i 3. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji – naveli su iz Zadarske županije.

Ravnateljici Muzeja Renati Peroš mandat završava ovaj mjesec, pa bi ona do objave novog natječaja trebala biti v.d. ravnatelj NMZ-a. Naime, istekom mandata, do izbora novog ravnatelja, Peroš ne može biti v.d. ravnateljica „automatizmom“, već odluku o tome mora donijeti Županijska skupština.

Peroš se javila na natječaj objavljen u lipnju (samo) u Narodnim novinama, trajao je osam dana, te je sadržavao rigorozne kriterije koje treba ispunjavati kandidat za ravnatelja NMZ-a. Uz ovu, Upravno vijeće imalo je još jednog prijavljenog kandidata, no upravo kada je objavljen natječaj tadašnji je predsjednik Upravnog vijeća NMZ-a Zlatko Begonja dao neopozivu ostavku, pa se čekao izbor novog člana Vijeća i imenovanje novog predsjednika.

Tek 5.rujna, kako smo izvještavali, za petog člana Upravnog vijeća imenovana je pročelnica Ureda župana Zadarske županije mag. iur. Marina Dujmović Vuković.

Proteklog utorka, 11. rujna, članovi Upravnog vijeća (Meri Barać, Ivana Žorž, Hrvoje Perica i Snježana Vujčić Karlo) su jednoglasno za novu predsjednicu izabrali Marinu Dujmović Vuković.

Očekivalo se da će se nakon toga okončati i natječaj za izbor ravnatelja Narodnog muzeja, no on je sada poništen.

25. travanj 2024 13:59