StoryEditorOCM
4 kantunaNIŠTA OD PRESELJENJA

"Revidiraju se troškovnici...", objašnjenje je zašto se još ne uređuje zgrada gdje treba preseliti Dom županije; do kraja godine tek će ići natječaj!

Piše L.B.
7. srpnja 2022. - 22:11

Iako se iz Zadarske županije, iz raznih "izvora", najavljivalo kako će se ove godine dogoditi preseljenje županijskih odjela iz zgrade na Poluotoku u zgradu bivšeg Ureda državne uprave u Strossmayerovoj ulici, sasvim je izvjesno da tako neće biti.

U četvrtak su nam iz Zadarske županije potvrdili da ni natječaj raspisan, kojim bi trebao biti izabran izvođač građevinskih radova na obnovi zgrade bivšeg Ureda državne uprave.

- Natječaj za izvođenje građevinsko-obrtničkih i drugih radova na uređenju zgrade na adresi Ulica J.J. Strossmayera 20 još nije raspisan iz razloga što je u tijeku revizija troškovnika koji čine sastavni dio ranije pripremljene dokumentacije. Naime, troškovnike je potrebno revidirati zbog značajnog rasta cijena građevinskog materijala, energenata, sirovina i proizvoda na tržištu, kojem svjedočimo posljednjih mjeseci - poručio je Nikica Miletić, pročelnik županijskog Odjela za za javnu nabavu i upravljanje imovinom.

image

Zgrada Doma županije na Poluotoku

Cropix

- Očekujemo da bi do kraja kalendarske godine raspisali javnu nabavu za izvodenje građevinsko-obrtničkih radova za uredenje predmetne zgrade - ustvrdio je pročelnik Miletić.

Prije pola godine, u siječnju, iz Zadarske županije je poručeno da je "sve spremno za raspisivanje javnog natječaja za uređenje zgrade u Strossmayerovoj." Iz Odjela za za javnu nabavu i upravljanje imovinom tada je pojašnjeno da je projektna dokumentacija izrađena, a financijski plan zaokružen.

image

Pročelnik Nikica Miletić

Cropix

Zgrada u Strossmayerovoj će postati centralna zgrada Zadarske županije, gdje će biti Ured župana i Mala vijećnica, te većina županijskih odjela.

Pročelnik Nikica Miletić osobno nije za 2022. najavljivao preseljenje u Strossmayerovu, već izvođenje građevinsko-obrtničkih radova na zgradi J.J. Strossmayera, radova na uređenju okoliša unutar bivšeg kompleksa vojarne Stjepana Radića, te uređenje prostor arhiva Zadarske županije.

27. travanj 2024 21:39