StoryEditorOCM
4 kantunaNARODNO POSLANJE

Ričard predao potpise za gradonačelnika: "Nadan se da će bit valjani. Neki su bili pijani, neki listovi zgužvani, a negdi ima i maća od janjetine..."

Piše Iva Ivanac
27. travnja 2021. - 16:09

Kandidacijske liste, koje je nazvao narodnim poslanjem, Enio Meštrović alias Ričard, ipak nije dovezao u karijoli već na motorinu u pratnji kadidata za dogradonačelnika Marina Pjace, poznatijeg kao Ričardovog najboljeg prijatelja Dragana.

Ričard je kandidacijsku listu predao gradskom izbornom povjerenstvu koji se nalazi u zgradi Trgovačkog suda u Zadru. Pritom je istaknuo kako mu ovo nije prvi put da ulazi u tu zgradu. Jedno tri-četiri puta je već boravio u njoj, onda kada bi ga pijanog uhvatili na motoru. 

- Namin više ne triba ovi potpisa. Liste su u Dragana, un je čovik od povjerenja, kazao je Ričard vadeći iz motorina mito za novinare. Donio im je jedine morske plodove koje jede – sol.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Osebujni kandidat za gradonačelnika među prvima je predao svoje liste, a novinarima je i odgovorio zbog čega na njegovim kandidacijskim listama piše Enio Meštrović, a ne Ričard.

- Imam njegovu osobnu iskaznicu i imam i njegov otisak prsta, ali to je sve što ja od njega želim sačuvat u životu, naglasio je Ričard nudeći novinare da prime mito i upozoravajući ih da "plodove more" ne spravljaju na buzaru jer neće biti jestivo.

Enio Meštrović se nalazi i na županijskoj listi dr. Ivice Žuvele, a Ričard nije mogao ne prokomentirati potez svog mlađeg brata.

- To je na županijskin ona budala od Enia Meštrovića. On je budala. Ja ode iđen za gradonačelnika sa mojim prijateljon Draganon. Znači ove četri godine radimo samo za narod. Normalno, prvo za nas, a onda i za narod, a narod će puno, puno, puno više imat nego šta je dosada ima, a nema šanse onda da i mi nemamo isto, kazao je Ričard dodajući kako mu zbog toga što nema osobne iskaznice nitko ne može ući u trag.

Dok je provjeravao je li ima sve papire za prijavu kandidature, Ričard se iživcirao količinom potrebnih obrazaca pa se dosjetio i nove mjere koju će uvesti.

- A ovu papirologiju. Nema šanse više ni to! Minjamo i ove zakone. Kad dođemo na vlast bit će di ima više isti i piti i di je veći pljesak od naroda un pobjeđuje, a ne ove papirologije. Za sve ovo triba zaposlit minimalno dvista ljudi. Od tih dvista ljudi, ako mi to pribacimo u ekvivalent od para, mi možemo žderat i lokat bar dva miseca, naglasio je Ričard nadajući se kako će mu svi potpisi biti valjani jer su neki brojevi pijani, neki listovi zgužvani, a negdje ima i "maća od janjetine".

image
Luka Gerlanc/Cropix
19. travanj 2024 21:45