StoryEditorOCM
4 kantunaLIKVIDACIJA NA PAGU

Rođakinja ubojice sa Zrća progovorila za srpske medije: ‘Ovo je namještaljka, on nekoga štiti. Poslije svega što sam čula, morala sam popiti lijekove za smirenje‘

Piše PSD
27. kolovoza 2022. - 10:16

Novinari srpskog tabloida Objektiv istražili su kriminalnu prošlost osumnjičenog za ubojstvo Gorana Vlaovića, Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, a razgovarali su i s njegovom rođakinjom - javlja Jutarnji list, koji prenosi da se Tanasković "istaknuo" u pokušaju pljačke podružnice Jugobanke iz Kosovske Mitrovice u kragujevačkom naselju Aerodrom koji se dogodio 13. veljače 2014. godine.

Tada je grupa mladića s "fantomkama" na licima pokušala ući prostorije u Ulici Grada da Karare, ali nisu uspjeli otvoriti vrata. Kada se oglasio alarm, razbojnici su pobjegli. Tada se jedan od razbojnika okliznuo na stepenicama i pao. Policija koja je bila u blizini brzo je došla do banke, a tada su se začuli pucnji. Hitna pomoć je objavila da je muškarcu koji se sakrio u stanu u Ulici Vladimira Rolovića ukazana pomoć.

Vrata stana bila su otvorena, a vlasnik je stana rekao da ne zna čovjeka koji se u njemu zatekao. Čovjek koji se sakrio u stanu imao je prostrjelnu ranu na butini.

Nakon nešto više od dva mjeseca, otkriveno je da je upucan tada 21-godišnji M. Đ. koji je tijekom travnja 2014. uhićen zbog sumnje da je s D. T. (20) pokušao opljačkati banku.

- M. Đ. je 13. veljače (2014.) s D. T. (20) iz Kragujevca pokušao opljačkati banku. D. T. je u međuvremenu uhićen i sproveden na izdržavanje zatvorske kazne zbog drugih krivičnih djela. Nakon bijega u obližnji stan, D. T. je M. Đ. vatrenim oružjem nanio prostrjelnu ranu u predjelu lijeve natkoljenice - objavila je srpska policija prije osam godina.

Inače, da je muškarac koga sada smatraju lovcem na glave članova jedne kriminalne grupe iz Crne Gore zaista imao veze sa stanom u zgradi u Ulici Vladimira Rolovića, svjedoči i fotografija koju je objavio na Facebooku, a na kojoj se vidi da pozira u prsluku jednog kontroverznog moto-kluba iz Srbije.

image

Policijski očevid na mjestu ubojstva na Zrću
 

Luka Gerlanc/Cropix/Cropix

Objektiv navodi da je saznao da je Tanasković u evidenciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije registriran kao narkoman, ali se ne navodi da je povezan s kriminalnim klanovima.

Objektiv je uspio stupiti u kontakt s jednom Tanaskovićevom rođakinjom. Ova žena je ponovila da je on u Kragujevcu bio u trenutku kada je u Budvi likvidiran Milić Šaković, a dala je i kratak osvrt na ono što se dogodilo na plaži u Hrvatskoj.

- Nismo se vidjeli mjesec i više dana. Poslije svega što sam čula, morala sam popiti lijekove za smirenje. Znam da nije ubio tog čovjeka u Budvi jer je bio u Kragujevcu i vadio osobnu iskaznicu. Nije mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme. A za ovo u Hrvatskoj stvarno ne znam... Ma kakav da je, ne vjerujem da bi ubio čovjeka. Mislim da je ovo namještaljka, da on nekoga štiti... - rekla je Tanaskovićeva rođakinja.

image
Luka Gerlanc/

Novinarka RTL-a Ružica Đukić navela je da je Vlaović navodno iz Crne Gore u Hrvatsku došao gliserom kojeg je bio vezao u Sukošanu, a Dragana Banić, bivša misica s kojom je bio u vezi, u Hrvatskoj je bila u Karinu, gdje je došla iz Srbije. Inače, oboje su bili smješteni u resortu na Zrću.

Tanasković je s lažnim ispravama ušao u Hrvatsku - podsjeća Jutarnji list.

22. lipanj 2024 05:53